CU SPRIJINUL BUDAPESTEI, INVESTIȚII DE 300 DE MILIOANE DE EURO ÎN AGRICULTURA ȚINUTULUI SECUIESC

Distribuie pe:

Sâmbătă, 18 mai, la deschiderea Târgului și Expoziției AGROmania, în localitatea mureșeană Dumbrăvioara, secretarul de stat responsabil de relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Magyar Levente, a anunțat deschiderea unui nou capitol al Programului de Dezvoltare Economică în Transilvania, finanțat de statul ungar și derulat de Fundația Pro Economica și Consiliul de coordonare al Tineretului din județul Mureș.

“Cu sprijinul Ungariei, prin contribuție proprie și cu eventuale credite, există toate șansele ca, în următorii doi ani, să se realizeze investiții în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro în agricultura Ținutului Secuiesc și cea transilvană. Acest lucru poate schimba această regiune”, a declarat oficialul ungur, citat de MTI.

Fermierii pot aplica pentru subvenții nerambursabile în valoare de maxim 15.000 de euro pentru achiziționarea de animale de reproducție, amenajare de plantații și achiziționarea de echipamente, a detaliat Magyar Levente, precizând că acest program este cuplat cu proiectul de investiții mari destinate Ținutului Secuiesc, în cadrul căruia vor fi construite în regiune mai multe zeci de întreprinderi agricole de prelucrare.

De asemenea, el a menționat că programul de dezvoltare economică poate continua până când Ungaria are un guvern național. Pentru aceasta însă, privind de la Budapesta - “ca orizontul să nu se termine la graniță” - în opinia sa, este nevoie și de dezvoltarea țărilor din regiune, iar Europa să rămână puternică. El a adăugat că agricultorii din Transilvania pot sprijini acest deziderat prin participarea la alegerile europarlamentare din 26 mai, votând “partea potrivită”.

Prezent la manifestare, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că programul aflat în derulare creează noi locuri de muncă, crește competitivitatea producătorilor și le facilitează accesul la piețele de desfacere.

Lasă un comentariu