ÎN CÂMPIA TRANSILVANIEI UNGARIA DEȘARTĂ SACUL DOLDORA DE BANI, PENTRU MAGHIARI ȘI PENTRU “PRIETENII NOȘTRI DIN POPULAȚIA MAJORITARĂ”

Distribuie pe:

Sâmbătă, 18 mai, în cadrul Programului de Dezvoltare Economică pentru zona Câmpia Transilvaniei, susținut financiar de Guvernul Ungariei, în comuna Răscruci (județul Cluj), au fost semnate 458 de contracte de subvenționare.

Evenimentul a fost declarat drept o dublă sărbătoare pentru Câmpia Transilvaniei, Magyar Levente, reprezentantul Executivului de la Budapesta, afirmând că se dovedește, pe de o parte, ca populația maghiară din zonă și-a păstrat identitatea, iar, pe de altă parte, arată că statul ungar s-a consolidat într-atât încât poate oferi subvenții și peste granițele sale.

Valoarea totală a subvenției, acordată de statul ungar, în cadrul programului este de 1,83 miliarde forinți (26,72 milioane lei), întreprinderile mici și agricultorii participanți la program, trebuind să asigure 25% contribuție proprie.

“Cine ar fi crezut în urmă cu 100 de ani că statul ungar va fi vreodată atât de puternic încât să-și poată întinde mâinile spre maghiari și spre prietenii noștri din populația majoritară care trăiesc alături de maghiari și care îmbogățesc în aceeași măsură această regiune?” - a spus Magyar, exprimându-și speranța că, și în viitor, va exista o astfel de prezență din partea patriei-mamă, notează MTI.

Prezent la ceremonie, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, din aceste subvenții, agricultorii maghiari și micii antreprenori din zona Câmpia Transilvaniei pot cumpăra echipamente care nu doar le vor ușura munca, ci le-o vor și eficientiza.

Ambii politicieni i-au îndemnat pe cei prezenți să participe la alegerile europarlamentare din 26 mai și să voteze pentru valorile pe care, în Transilvania, le reprezintă UDMR.

Apelul de proiecte, gestionat de Fundația Pro Economica, a fost anunțat pentru localitățile Câmpiei Transilvaniei care aparțin judetelor Cluj și Bistrița.

Lasă un comentariu