RADU MAZĂRE A FOST DUS LA INSTANȚA SUPREMĂ PENTRU CONFIRMAREA MANDATULUI DE ARESTARE

Distribuie pe:

Fostul primar Radu Mazăre a fost dus, în jurul orei 14.30, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui în ianuarie 2018, în dosarul “Polaris”.

Radu Mazăre a fost adus luni seara în România cu o escortă a Poliției și a fost închis în Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.

Mazăre a plecat în Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obținerea azilului.

Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine și mandatul internațional de căutare este cea pronunțată în 8 februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

De asemenea, el mai are o condamnare de 9 ani și 10 luni în dosarul “Polaris”, dar și o condamnare de 6 ani și 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.

 

Lasă un comentariu