FESTIVAL CONCURS NAȚIONAL CDIDEI ÎN CĂRȚI

Distribuie pe:

Festivalul CDidei în cărți vine în întâmpinarea elevilor din ciclul primar și gimnazial, pentru a pune în valoare pasiunea acestora pentru lectură, în special, pentru cultură, în general, dar și pentru a oferi un cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităților și cunoștințelor elevilor dobândite în contexte nonformale.

Și anul acesta, Casa Corpului Didactic Mureș, la invitația organizației aplicante care a conceput proiectul, respectiv Casa Corpului Didactic Sibiu, s-a alăturat proiectului “CDidei în cărți”, fiind partener în cadrul acestuia.

Dacă în edițiile anterioare, festivalul-concurs s-a desfășurat la nivel regional, iată că anul 2019 vine cu elemente noi, cea de-a V-a ediție a festivalului desfășurându-se la nivelul următoarelor etape: la nivelul unității de învățământ, la nivel județean și nivel național.

Conform metodologiei concursului, Casa Corpului Didactic Mureș a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, etapa județeană a festivalului-concurs, în Sala Festivă a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureș, etapă care s-a bucurat de prezența a 159 de elevi din clasele primare și gimnaziale a unităților școlare din județul Mureș.

Concursul s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă, respectiv clasele III-IV, V-VI, VII-VIII, elevii având posibilitatea să aleagă cărți din domeniile: Istorie, Geografie, Mitologie, Limbă, lingvistică, literatură, Științe naturale, Religie.

Din cadrul concursului nu a lipsit nici juriul, care a fost constituit din bibliotecari și cadre didactice din județul Mureș, care au evaluat produsele prezentate de către echipele care s-au calificat la faza județeană.

Premiile acordate

În urma jurizării, s-au acordat multe premii, iar echipele care au obținut premiul I vor reprezenta județul Mureș la faza națională, care se va desfășura la Casa Corpului Didactic Sibiu, în data de 7 iunie 2019.

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Istorie. Geografie a ajuns la echipajul de la Școala Gimnazială “Al. I. Cuza” din Târgu-Mureș, format din elevii Florea Diana, Șomodi Bianca, Sămărghițan Teodora, coordonați fiind de doamna profesor Covrig Maria.

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură a fost obținut de echipajul de la Școala Gimnazială ,,Europa” din Târgu-Mureș, alcătuit din elevii Gherman Luca Cristina, Moldovan Denisa Maria, Pop Lup Bianca Maria, coordonați de către doamna profesor Boaru Ana.

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Mitologie, a ajuns la echipajul de la Școala Gimnazială “Al. I. Cuza” din Târgu-Mureș, format din elevii Diaconu Sabina, Fodor Sebastian, Ianoș Robert, coordonator fiind doamna profesor Covrig Maria.

Locul I la categoria de vârstă III-IV, domeniul Științe naturale, a fost obținut de Școala Gimnazială “Al. I. Cuza” din Târgu-Mureș, coordonator doamna profesor Covrig Maria. Elevii: Duca Cezara, Bumbac Maria, Șandor Ana.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Istorie-Geografie a fost obținut de către echipajul format din elevii: Nicolau Andrei, Lukacs Edwin, Miheșan Andrei de la Școala Gimnazială Nr.7 din Târgu-Mureș, coordonați de doamna profesor Boldea Anca.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură a ajuns la Școala Gimnazială “Serafim Duicu” din Târgu-Mureș, coordonați de către doamna profesor Tărâțe Cucui Daniela.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Mitologie, a fost câștigat de către echipajul format din elevii Rusu Vanessa, Maxim Andreea, Togan Raluca, de la Școala Gimnazială “Al. I. Cuza” din Târgu-Mureș, coordonați de către doamna profesor Silvășan Petronela.

Locul I la categoria de vârstă V-VI, domeniul Științe naturale, a fost câștigat de către Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu-Mureș, coordonați de doamna profesor Boldea Anca.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Istorie. Geografie a fost obținut de către elevii Sipos Jasmine Rebeca, Moldovan Riana, Moldovan Cristina, de la Școala Gimnazială Iernut, coordonați fiind de către doamna bibliotecar Gyorgy Eniko.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură a fost obținut de către elevii Olariu Adriana, Adam Bianca, Cociș Antonio de la Școala Gimnazială Nr. 7 Târgu-Mureș, coordonați de către doamna bibliotecar Diaconu Delia.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Științe naturale a ajuns anul acesta la Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș, coordonați de doamna profesor Radu Suzana-Maria.

Locul I la categoria de vârstă VII-VIII, domeniul Limbi. Lingvistică. Literatură în limba franceză a fost câștigat de Școala Gimnazială Iernut, coordonați de doamna profesor Florea Mihaela.

Echipa Casei Corpului Didactic Mureș felicită toate echipajele participante la faza județeană a concursului “CDidei în cărți” și le dorește succes echipajelor calificate la faza națională!

 

Lasă un comentariu