COMEMORAREA VICTIMELOR COMUNISMULUI

Distribuie pe:

În atmosfera când înfloresc salcâmii, foștii deținuți politici din Târgu-Mureș, cât și urmașii acestora, președinte profesorul Man Nistor, la anunțul lui Ioan Grama, secretar, și-au dat întâlnire la statuia ridicată în memoria foștilor deținuți, care se află în parcul “Luptătorilor Anticomuniști”. Pe acest monument, dedicat celor care și-au jertfit viața, este scris: “Monumentul deținuților politici, deportaților în URSS și victimelor comunismului, comunismul - regim nelegitim, ne-au întemnițat pe cei mai buni dintre noi, călcând în picioare legile umane și divine”.

Așadar, sâmbătă, 18 mai 2019, un număr, nu prea mare, de foști deținuți politici și urmași ai acestora au comemorat înaintașii. Pentru început, preotul greco-catolic Flavius Miheț, a ținut o scurtă slujbă de pomenire și o scurtă cuvântare legată de acest eveniment, după care au rostit scurte alocuțiuni Ioan Grama, secretarul acestei asociații, care în cuvântul său a dat citire unui paragraf din Biblie, care spune: “Nu întoarceți nimănui rău pentru rău! Urmăriți ce este bine înaintea tuturor oamenilor”. Apoi, a luat cuvântul profesorul Man Nistor, președintele acestei asociații: “Comunismul a fost răul absolut... Aici sunt reprezentați toți deținuții care au trecut prin lagărele comunismului”.

În final, conducerea acestei asociații i-a invitat, pe toți cei prezenți, la un restaurant din apropiere, la o masă de pomenire. Aici, profesorul Man Nistor a dat citire unui raport de activitate cu cheltuielile asociației, dar și noua conducere a acestei asociații, cei care vor participa la congresul care va avea loc în toamnă, la Mamaia, și cei care vor face parte din conducerea centrală. Supuși la vot, a fost aprobat în unanimitate.

 

Lasă un comentariu