ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (150) SABIN GHERMAN (IX)

Distribuie pe:

“Am primit invitația de a participa la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnilor Ion Bulei și Sabin Gherman. Am lăudat întotdeauna inițiativele Universității «Constantin Brâncuși» (din Tg. Jiu - n. a.) în acest sens, însă acum fac un apel la un moment de reflecție din partea membrilor Senatului, în ceea ce privește persoana domnului Sabin Gherman (…) ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI CONSIDER CĂ, ÎN MOD NEDREPT, EROII NEAMULUI PRIMESC O PALMĂ PRIN ÎNNOBILAREA UNUI PUBLICIST, CU REALE VIZIUNI SECESIONISTE, CU TITLUL MENȚIONAT MAI SUS. Poate nu este târziu să îl facem să înțeleagă că nu se poate coborî la nivelul unor români, de peste munți, «inferiori domniei sale» care vor să-l elogizeze. Oricum, el «s-a săturat de România»“ (Adrian Tudor, viceprimar al municipiului Tg. Jiu).

Lăsându-ne impresia că niciodată în istorie jandarmii unguri (cu pană de cocoș la pălărie) nu au stat cu arma la “ușa” elitei noastre naționale din Transilvania, S.G. “dă buzna” în spațiul public cu subiecte atât de dragi U.D.M.R. și Budapestei, încercând în mod disperat, în consonanță cu propaganda antinațională a “cuibului de vipere” a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj, să ne “spele pe creier” cu teze de orientare fascistă, despre o proximă “superioritate” a Transilvaniei în tumultul unei propagande “în etape” prin care, trecându-se de la invocarea autonomiei economice la cea administrativ-teritorială, să aibă ca efect proclamarea independenței Transilvaniei! De aceea, nu întâmplător, S.G. o ține de dimineața până seara cu dezavuarea “civilizației semințelor de bostan” și exacerbarea “miticismelor” românilor extracarpatici, întrucât speră necontenit ca, văzând cum Occidentul “decuplează” economic Transilvania de apartenența la România, să fure mintea naivilor cu imaginea idilică a unei Transilvanii percepute ca plai al armoniei interetnice, “fericindu-ne” în contextul puzderiei de manuale alternative prin care un cerc de români transilvăneni cosmopoliți (A. Marga etc.) au înlocuit hoțește românismul (elita inteligenței românești provine din Moldova și Oltenia) cu multiculturalismul!

Celor care obișnuiesc însă a vorbi “după ureche”, atrăgându-I și pe alții în rătăcirea lor, le atragem atenția să mai pună un pic mâna pe carte și, înainte de a se compromite în public cu viziunile lor rasiste despre “superioritatea” maghiarilor din România față de noi (românii) și a locuitorilor Transilvaniei față de cei din provinciile istorice românești, să încerce a “desluși” (pe litere și cifre) ce anume scrie în Recensământul din 2011 (comunicat de Institutul Național de Statistică) privitor la CAPITOLUL EFECTUĂRII STUDIILOR SUPERIOARE: primul loc este ocupat de Muntenia, Oltenia și Dobrogea (cu un procent de 16,23%), iar Transilvania se află pe locul II (procent 14,32%); primul loc la apartenență etnică este ocupat de români (cu un procent de 15,89%), iar maghiarii se află pe locul II (procent 10,12%)!

Știind însă că trăim niște vremuri în care vorbesc cei care ar trebui să tacă (și tac cei care ar trebui să vorbească), nu ar fi deloc o surpriză ca, în bejenia și pribegeala care este siluită Țara noastră, să auzim cum “strigă”, în locul nostru, pietrele ...

 

Lasă un comentariu