MINISTRUL ECONOMIEI, NICULAE BĂDĂLĂU: “AVEM RACHETE PE CARE LE EXPORTĂM ÎN SUA”

Distribuie pe:

În cadrul unei conferințe de presă susținute marți, la Reghin, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunțat că sunt în curs de finalizare negocierile cu producătorul italian Beretta pentru lansarea producției de Beretta ARX în România, la Plopeni, Executivul urmând a fi informat, în acest sens, în ședința din această săptămână:

“Săptămâna asta sper să intru în ședința de guvern și cu încheierea negocierilor cu Beretta și vom avea o Beretta ARX, deci vom avea o armă de asalt de ultimă generație pentru Armata română. Lucrurile încep să evolueze și în zona asta. (...) Industria de apărare este o industrie strategică și ministerul are, prin două elemente, prin Romarm și separat, în afara Romarm, companii Romaero, unde am creat un hub și unde facem mentenanță. (...) Avem Avioane Craiova, unde vom moderniza cele 20 de aparate Șoim, pe care militarii de pe F-16 vor face antrenamente. Avem fabrica de la Făgăraș pe care o repornim, greu, dar încercăm să o repornim. Fabrica de pulberi, în momentul ăsta România face importuri de pulberi, și avem Sadu și Cugirul, unde vom încărca atât muniție ușoară, cât și muniție grea. Plus restul. Unde avem rachete - nu pot să vă vorbesc mult, pentru că iar o să spună colegii mei că încalc protocoalele de siguranță -, dar vreau să vă spun că avem rachete pe care le exportăm în SUA și mentenanța la absolut tot. Avem la UMB, unde lucrăm Piranha 5; cu toate dificultățile, va fi o mașină de luptă extrem de bună pentru teatrele de operațiuni, care va salva multe vieți, sunt convins, de militari”, a arătat Niculae Bădălău.

Ministrul a subliniat că România are nevoie de o industrie de apărare puternică, nu doar din perspectivă strategică, ci și din perspectivă economică.

“În cadrul ministerului am industria de apărare, o industrie care a fost neglijată mulți ani și care, pentru prima dată, în acest an are un buget de 11 ori mai mare. (...) Avem nevoie de o industrie de apărare puternică, nu numai că e strategică, dar și produce o valoare în economie. Avem IAR Brașov, care iar începe să fie renumit, producem pentru Armata Română, avem IOR București, care bate la sistemele de 18 și Zeiss și Swarovski. (...) Toată producția IOR București se exportă în SUA. Adică economia românească a început să conteze, a început să fie cunoscută, produsele românești au început să apară, totul e să fie sprijinite”, a afirmat Bădălău. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu