NOROCUL POATE FI ATRAS ÎN MOD... ȘTIINȚIFIC!

Distribuie pe:

Psihologul britanic Richard Wiseman a demonstrat științific că norocul nu este doar o întâmplare, ci el depinde de noi, de propria voință și de alegerile pe care le facem în viață.

“Pentru majoritatea oamenilor, norocul apare brusc, pe neașteptate și nu poate fi definit. E ceva în care ei cred sau nu. Însă, există o explicație pentru toate lucrurile norocoase, acestea fiind în strânsă legătură cu comportamentul, stilul de viață și mentalitatea noastră.

Oamenii nu se nasc norocoși sau ghinioniști. Norocul nu este un fel de magie, ci stă în atitudinea fiecăruia dintre noi. Oamenii norocoși tind să fie mai deschiși și mai zâmbitori, în timp ce aceia care sunt mai ghinioniști sunt adesea anxioși, tensionați și nemulțumiți”, explică Richard Wiseman, citat de descopera.ro.

El ne oferă și sfaturi concrete, prin care putem influența efectiv norocul, astfel:

Mărește-ți oportunitățile - Cu toții cunoaștem oameni care se plâng în mod constant că nu au noroc. De aceea nu au succes la locul de muncă, nu își pot găsi un partener potrivit sau nu își îndeplinesc visurile.

Problema majoră este insatisfacția și teama lor de a-și asuma riscuri. Fiind concentrați prea mult asupra a ceea ce au sau nu au în viață, își distrag singuri atenția de la găsirea, încercarea și crearea de lucruri noi.

Ce trebuie să faci dacă te regăsești în această situație? Ține-ți ochii și mintea deschise! Nu aștepta pur și simplu să ți se întâmple ceva ca printr-o minune. Fii stăpânul vieții tale și nu te teme de necunoscut!

Ascultă-ți instinctul - Acordând importanță subconștientului tău, poți deveni mai norocos. Oamenii norocoși iau întotdeauna în seamă semnalele pe care le transmite corpul și mintea lor și învață cum să le deslușească corect.

Cu toate acestea, cei așa-zis lipsiți de noroc sunt prea anxioși cu privire la aceste semnale și se tem să se bazeze pe intuiția lor.

Ce trebuie să faci dacă te regăsești în această situație? Golește-ți mintea de toate îndoielile și de anxietate și încearcă să te împrietenești cu vocea ta interioară, de exemplu prin meditație.

Așteaptă-te la noroc - Această atitudine îi ajută pe majoritatea oamenilor să rămână pozitivi și optimiști, indiferent de situație. S-ar putea spune că e o poziție de autoamăgire, deoarece se întâmplă atât de multe lucruri rele și este imposibil ca norocul să fie mereu de partea ta.

Într-un fel, da, este adevărat. Dar, deoarece nu poți fi sută la sută sigur că nu vei avea noroc, de ce să nu ai așteptări bune? Mai mult decât atât, starea pozitivă te ajută să faci față eșecurilor și să nu renunți.

Ce trebuie să faci dacă te regăsești în această situație? În loc să îți irosești energia așteptându-te la ce e mai rău, mai bine fă-o exact invers, adică gândește-te la bine!

Transformă ghinionul în noroc - Ți-ai uitat umbrela acasă și a început ploaia? Este momentul perfect pentru a-ți pune muzică în căști și pentru a te face una cu natura. Ți-ai distrus tricoul? Poate e momentul să îți reînnoiești garderoba sau să devii creativ și să îl transformi cumva.

Așa gândesc oamenii norocoși, ei neagă existența nenorocirilor, se distrează cu ceea ce le oferă viața și nu se plâng de asta.

Ce trebuie să faci dacă te regăsești în această situație? Nu te concentra pe ghinion, găsește ceva pozitiv în orice!

Lasă un comentariu