STADIUL ORGANIZĂRII ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE ȘI A REFERENDUMULUI DIN 26 MAI

Distribuie pe:

În județul Mureș au fost constituite 568 de secții de vot, unde au fost distribuite, în cursul zilei de vineri, câte 527.038 de buletine de vot pentru alegerea reprezentanților în Parlamentul European și pentru cele două întrebări de la referendum, 478.741 timbre autocolante, 2.840 de ștampile cu mențiunea “VOTAT” și 568 de ștampile de control.

Pentru organizarea alegerilor europarlamentare, județului Mureș i-a fost alocată suma de 4.008.000 lei, iar pentru organizarea referendumului, 579.000 lei.

“Având în vedere că documentul principal pentru identificarea cetățeanului cu drept de vot este cartea de identitate, am luat măsuri ca și birourile de evidență informatizată a persoanei să aibă program sâmbătă și duminică, sâmbătă între orele 8 și 16, iar duminică, de la ora 7 la ora 21. Procesul de centralizare a rezultatelor va dura de duminică noaptea și, probabil, până luni la prânz, având în vedere că, de data aceasta sunt trei buletine de vot, iar volumul de activitate este mai mare”, a spus prefectul județului, Mircea Dușa, precizând că au fost luate măsurile de ordine și pază a secțiilor de votare, încât să nu se producă incidente din punct de vedere organizatoric.

Lasă un comentariu