ÎN SINGAPORE, FUMĂTORII, IZOLAȚI ÎN... CUȘTI!

Distribuie pe:

Singapore are una dintre cele mai severe legislații antifumat din lume. Țigaretele sunt interzise în cele mai multe dintre spațiile publice, sub amenințarea unei amenzi ce poate să ajungă până la 1.000 de dolari singaporezi (650 euro), iar țigaretele electronice sunt interzise.

În aceste condiții, Singapore a început să instaleze cabine pentru fumători, astfel încât pasionații de fumat, adeseori constrânși să fumeze, în grabă, pe străzile acestui oraș-stat asiatic, să aibă un refugiu.

“Noile cabine, echipate cu sisteme daneze de filtrare ce purifică aerul înainte ca acesta să fie eliberat în exterior, pot să primească în interiorul lor, în teorie, până la 10 persoane.

Însă fumătorii care au încercat această experiență nu s-au declarat convinși și cei mai mulți au preferat să meargă apoi să își aprindă o țigară într-un spațiu autorizat în aer liber.

“Atmosfera, este cu adevărat prea înăbușitoare aici. E un spațiu prea mic și suntem înghesuiți, mă simt ca un cetățean de clasa a doua când fumez aici. În plus, nu există nici scaune. Nu sunt dispus să vin să fumez aici decât dacă autoritățile vor face cabine mai mari, nu cuști” - a precizat Azfar Zain, directorul unei companii de comerț electronic.

Compania singaporeză Southern Globe Corporation, care a inaugurat aceste cabine, dorește să instaleze 60 de dispozitive de acest tip până la sfârșitul anului.

Singapore a început să aplice legi drastice antitabac în anii 1970 pentru a descuraja populația să fumeze. De atunci, spațiile în care fumatul este interzis s-au înmulțit: campusuri universitare, spații comune cu apartamente și chiar în vehiculele personale, atunci când geamurile lor sunt închise”, scrie AFP, citată de agerpres.ro.

Lasă un comentariu