ROMÂNII, ÎN BĂTĂLIA PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN - CINE VA REPREZENTA ROMÂNIA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Distribuie pe:

Cel puțin 10 reprezentanți ai PNL vor face parte din formula noului Parlament European, în urma rezultatului obținut de partidul condus de Ludovic Orban (aproape 27% din opțiunile electoratului, potrivit rezultatelor de la data documentării noastre) la scrutinul de duminică, 26 mai. Conform estimărilor, având în vedere și voturile redistribuite de la cei care nu au trecut pragul electoral, PNL îi va trimite în Parlamentul European pe: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi și Marian-Jean Marinescu.

În clasamentul voturilor obținute la europarlamentarele de duminică, liberalii sunt urmați de PSD și USR-PLUS, cu o distanță foarte mică între ei, de puțin peste 40.000 de voturi în favoarea PSD (în situația în care mai erau de numărat 3,5% din voturi).

Astfel, formațiunea clasată pe locul doi este cel mai probabil să obțină 8 posturi de europarlamentari, la egalitate cu cea de pe locul trei. După scorul istoric de peste 37% din 2014, când PSD a fost reprezentat de 16 europarlamentari, numărul acestora se va reduce, probabil, la jumătate. Europarlamentarii social-democrați vor fi, cel mai probabil: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru și Dragoș Benea.

Alianța 2020 USR PLUS, surpriza de proporții a acestui scrutin, va trimite în Parlamentul European pe următorii: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuț, Vlad-Marius Botoș și Ramona Strugariu.

Celelalte formațiuni care au trecut pragul electoral - PRO România, PMP și UDMR - vor trimite la Bruxelles și Strasbourg câte doi europarlamentari: PRO România - Victor Ponta și Corina Crețu; PMP - Traian Băsescu și Eugen Tomac, UDMR - Iuliu Winkler și Lorant-Gyorgy Vincze.

 

Lasă un comentariu