O FAPTĂ IMORALĂ NU TREBUIE REPETATĂ! (I)

Distribuie pe:

Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal trebuie, în sfârșit, să ia la cunoștință: primirea din nou în coaliția guvernamentală a UDMR, în frunte cu actuala sa conducere, este o faptă imorală față de națiunea română.

Pe ce bază ar putea să ajungă din nou în Guvernul României Béla Markó pentru care România nu este „o țară în adevărata ei valoare", și cum pot fi membri ai Guvernului colegii săi lideri care sunt de acord cu convingerile sale? Cum pot obține mandate ministeriale membrii acelei organizații care nu sunt de acord cu Rezoluția istorică a Adunării Naționale de la Alba Iulia din Decembrie 1918, prin care s-a consfințit unirea provinciilor Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu Regatul României, încheind astfel procesul care a început în primăvara aceluiași an, cu unirea provinciei Basarabia, și a continuat cu unirea provinciei Bucovina? La Marea Adunare de la Alba Iulia s-a desăvârșit voința de multe decenii a națiunii române, a poporului român.

Nerecunoașterea, negarea acesteia înseamnă cel mai agresiv și iredentist atac pe la spate comis împotriva României. Conducerea superioară a UDMR refuză să ia act de faptul că Marea Unire de la Alba Iulia nu s-a înfăptuit la comandă, la decizia marilor puteri din Occident. Este decizia dreaptă a Timpului, a Istoriei. Este, pur și simplu, incalificabilă și, în același timp, anticonstituțională această atitudine prin care România este „atacată pe la spate", atitudine ce este adoptată începând cu organizațiile județene ale UDMR și până la conducerea superioară a acestei formațiuni politice, la cea mai importantă sărbătoare a României, 1 Decembrie.

În Uniunea Europeană nu există o altă țară în care liderii unei minorități naționale ar neglija cea mai mare sărbătoare a statului, respectiv a națiunii majoritare. Pe ce bază se prefac că sunt surde și oarbe cele mai mari partide românești - Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal -, precum și autoritățile abilitate ale statului, când liderii UDMR trâmbițează pretutindeni în lume, preluând de la Lászlo Tõkés, membru al Asociației Horthy din Ungaria, sloganul iredentist, potrivit căruia ziua de 1 Decembrie reprezintă pentru maghiarii din România „zi de doliu", iar sărbătorirea acestei zile este echivalentă cu trădarea națiunii?! Și pe ce bază poate ajunge în Guvernul României echipa de conducere a UDMR care nu retrage încrederea politică a unor lideri ai săi, așa cum este și cazul lui Csaba Sogor, pe care l-a trimis în Parlamentul European, ca europarlamentar, chiar și după ce acesta i-a instigat pe alegătorii județului Harghita pentru a nu participa la manifestarea oficială organizată cu prilejul zilei de 1 Decembrie, și dacă totuși vor participa, să poarte în piept o panglică neagră.

Conducerea superioară a UDMR nu retrage încrederea politică nici primarului orașului Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, care, la o emisiune difuzată de televiziunea ungară Duna TV, s-a lăudat că el nu va participa niciodată la manifestarea oficială în cadrul căreia orașul condus de el sărbătorește ziua de 1 Decembrie, că pe el nu-l interesează Bucureștiul și nu va purta niciodată eșarfa în culorile drapelului național al României, care este obligatorie în zilele de mare sărbătoare națională, deoarece el își îndeplinește sarcinile de primar întorcându-se cu fața spre Budapesta.

Dar nu îi retrage încrederea politică nici președintelui Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, care s-a lăudat, tot în cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea ungară Duna TV, că ei au înființat o „Mică Ungarie" în județele Harghita și Covasna. Conducerea superioară a UDMR trece cu vederea fără nicio reacție faptul că unii lideri ai săi îi etichetează drept trădători de națiune pe cei care sunt prezenți - fiind membri ai UDMR - la dineul oficial dat de șeful statului la Palatul Cotroceni, din București, cu prilejul sărbătoririi zilei de 1 Decembrie.

Este evident că această conducere superioară a UDMR, în care rolul principal este adjudecat - și după semnale, pe viață - de Béla Markó, nu retrage încrederea politică de la liderii săi care se dau mari maghiari și care se lansează în acțiuni provocatoare incalificabile împotriva României, deoarece este de acord în totalitate cu această atitudine a liderilor udemeriști, ceea ce este confirmat cel mai adecvat prin opinia mea despre Béla Markó, despre tânărul redactor, debutant al redacției revistei „Igaz Szó", pe care care l-am încadrat personal în redacția noastră, obținând cu multe eforturi aprobarea necesară pentru încadrarea sa de la cele mai înalte foruri ale PCR: În regimul trecut, înainte de Ziua de 1 Decembrie, conducerea centrală a partidului ne dădea dispoziții ca în revista „Igaz Szó", să fie sărbătorită această zi, Marea Unire de la Alba Iulia. În astfel de situații, Béla Markó, ca tânăr poet și redactor debutant, m-a înștiințat, pe mine, care eram redactorul-șef al „Igaz Szo", că el nu știe să scrie un asemenea articol festiv despre Ziua de 1 Decembrie, deoarece - așa cum spunea - „românii au luat de la noi, de la maghiari, Transilvania și acum ni se cere să sărbătorim această zi. Eu nu pot să-mi asum așa ceva!".

Trebuie să recunoaștem că Béla Markó adoptă consecvent asemenea atitudini, o dovadă incontestabilă în acest sens fiind acțiunile, uneltirile și delirul conducerii superioare a UDMR referitoare la cea mai mare sărbătoare națională a României.

Cum își imaginează președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, că în timp ce în data de 1 Decembrie 1918 toată țara se îmbrăca în haine de sărbătoare pentru a saluta Hotărârea istorică a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, în Guvernul României, în fruntea unor ministere pot sta țanțoși lideri ai UDMR care condamnă, batjocoresc această sărbătoare națională.

Îndrăznesc să cred că nici președintele PSD și nici copreședintele PNL nu își imaginează această ecuație rușinoasă, deoarece nu își pot asuma această absurditate politică strigătoare la cer.

(Va urma)

Lasă un comentariu