NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! S-A PRELUNGIT TERMENUL DE VALORIFICARE A PRODUCȚIEI PENTRU BENEFICIARII PROGRAMULUI DE TOMATE

Distribuie pe:

În urma fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor, precum și replantarea acestora, în Ședință de Guvern s-a aprobat, recent, prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate, până în 15 iunie 2019, prin completarea art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate", pentru anul 2019. Valoarea acestuia este de 3.000 de euro/an. Sprijinul financiar se acordă celor care dețin o suprafață cultivată cu tomate, în spații protejate, de minimum 1.000 mp; obțin o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și valorifică o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg, dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată. De asemenea, beneficiarii trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, prin intermediul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se, astfel, necesarul de consum intern de tomate de calitate, începând cu luna mai și până în decembrie, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Lasă un comentariu