PENTRU CLASELE TERMINALE DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL LICEAL, S-A ÎNCHEIAT ANUL ȘCOLAR

Distribuie pe:

Zilele acestea, pentru elevii claselor terminale din învățământul liceal au loc festivitățile de absolvire a anului școlar. Manifestările au debutat încă de la începutul acestei săptămâni și se vor încheia vineri, 31 mai.

În județul Mureș, au încheiat anul școlar 2018-2019 , în cele 34 de licee, 3.575 de elevi la liceu, în 148 de clase, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia - inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Tot în această perioadă, până în 31 mai, este programată și înscrierea pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, care va începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua marți, 4 iunie, și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5-6 iunie). În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programați pentru susținerea probei D în zilele de 7 și 11 iunie.

Prima probă scrisă - Limba și literatura română - Ea) - va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba și literatura maternă - Eb) - este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie (până la ora 12) și e urmată de depunerea contestațiilor (între orele 12-16).

Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie, informeaza Ministerul Educației Naționale.

Le dorim mult succes absolvenților!

 

Lasă un comentariu