DIVERSITATE SAU DIVERSIUNE!

Distribuie pe:

În curând vom “comemora” treizeci de ani de la invadarea României post-comuniste cu variate produse second-hand, mai întâi prin prezența unor rebuturi umane fără origine, care au dirijat spre zonele “mioritice” deșeuri materiale, cele mai toxice substanțe chimice, “îngropate” în tăcerea complice a autorităților române - precum și o diversitate de articole - îmbrăcăminte, încălțăminte, electronice, electrice, autoturisme, chiar și tehnică militară casată în țările furnizoare, dar supraevaluată financiar, afectând siguranța națională, strategică a României!

De ceva vreme, populația este îndrumată, prin multiple canale de comunicare, să consume produse alimentare - BIO - care sunt tot mai agresive la veniturile anemice ale majorității cetățenilor - prezente pe rafturile unor marketuri de diferite calibre, în “suplimentele alimentare” din farmacii și pe toate tarabele sfârnarilor din piețe sau buticuri cu legume-fructe răspândite strategic în zone intens circulate, numite vaduri comerciale!

Ce înseamnă produse BIO? În realitate este o metodă rafinată de țepuire a potențialului cumpărător derutat prin reclame la fel de înșelătoare. De proveniență mascată, dubioasă și de calitate incertă, negarantată - “dacă apar manifestări alergice, adresați-vă medicului” -, prețuri exagerate în dauna cumpărătorului, profituri facile substanțiale pentru “comerciant”, avantajat prin neimplicarea instituțiilor de control duplicitare ale statului!

“Vindem numai pentru consum propriu”. Super lozincă în supermarketuri! Mai ales în zilele “promoționale”, la casele de marcat fac cozi indivizi cu cărucioare încărcate cu marfă la metru cub, pentru “consum personal”, care își burdușesc portbagajele autoturismelor, cu destinații spre prăvălii - afaceri de familie (mai nou pe temei etnic sau sectar), fără să fie înregistrată contabil sau prin casele de marcat! Acești “patroni” și comercianți-vânzători își permit să se deplaseze la locul de “producție” a banilor și la domiciliu cu autoturisme scumpe, cumpărate numai din salarii!

Produsele de import, legumele și fructele sunt expuse la vânzare ca produse autohtone, cu etichete de identificare falsificate. Recepția calitativă este facultativă. Contează doar cantitatea. Recent, s-au pus în vânzare cartofi, import Germania, scăldați în noroi negru depus pe exterior. Nu ne mai surprinde când vedem la televizor, cum în unele țări occidentale se recuperează, prin voluntari, produse alimentare aflate la limita termenului de valabilitate în supermarketuri sau în depozite, chiar cu termenul expirat, care se redistribuie în consum, prin selectare și preparare, oferite căminelor sociale și persoanelor nevoiașe. Poate că, asemenea produse “alimentare” se regăsesc la vânzare și în unele unități de desfacere locale sau în formă de ajutoare sociale! De neimaginat și revoltător! Totuși, posibil când legislația este permisivă, iar personalul angajat instituțional, în diferite funcții de control și prevenire, devine iresponsabil, irațional în relațiile interumane!

 

Lasă un comentariu