NELĂMURIRI LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

Distribuie pe:

Alegerile au trecut. Pentru unii au însemnat nedreptate, nelămuriri, umilință. Puțin spus, poate chiar bătaie de joc. E vorba de acei experți electorali care nu au fost desemnați la secțiile de votare.

Revolta multora dintre ei vine din faptul că deranjezi dacă bați la ușa BEI-ului Mureș și ceri oarece informații. Nu ai acest drept, după ce ai aflat că nu ești printre cei desemnați ca președinți sau vicepreședinți! Nu ai dreptul să știi dacă ai fost pe lista celor care au participat la trageri la sorți? Este revoltător, umilitor, și te gândești că poate au fost trageri pe sfoară în țara lui Vodă-papură! Înțelegi să s-au făcut modificări, dar nu înțelegi în favoarea cui! Ai fost președinte/vicepreședinte la o secție de votare, în anii trecuți, după ce ai susținut un examen. Acum, dacă nu ai fost desemnat vrei dovezi, nu vorbe. La alte alegeri ai fost contactat telefonic și ai fost anunțat că ai o mare responsabilitate să coordonezi o echipă stabilită pentru o secție de votare.

Ei bine, acum, la alegerile din luna mai 2019, primești mesaje în limba engleză cu scuza: Could not fetch content, sorry (de la 1863).

De la 1863 s-a dat și mesajul: Sunteți expert electoral... Surpriza cea mai mare vine când cei de la AEP București neagă trimiterea acestui mesaj. Poate se vor sesiza și vor da un răspuns. Altfel, ce poți să crezi? Altfel, concluzia este că unii își permit să se joace cu alegerile, să își bată joc prin mesaje (există dovada în telefon).

Aceste rânduri îi pot lămuri pe tinerii experți electorali care au fost cel puțin surprinși de ceea ce s-a întâmplat.

Mai ales pentru ei se cere grabnic un răspuns. Cineva trebuie să răspundă: Cine permite?

 

Lasă un comentariu