LANSARE DE CARTE

Distribuie pe:

Ca în fiecare an, în preajma Zilei Copilului, Mihaela Rașcu, membră a Ligii Scriitorilor - Filiala Mureș, a lansat o nouă carte destinată celor mici.

Manifestarea a avut loc la Biblioteca Județeană, Secția de Artă, unde, doamna bibliotecară Angela Macarie, gazda multor activități de acest gen, ne-a primit cu brațele deschise, alături de părinți, bunici, cadre didactice, membri ai Ligii, echipa Studioului de Radio Târgu-Mureș - Dana Ardelean și Veronica Ilie, precum și o parte dintre elevii dnei învățătoare a clasei a IV-a A, Natalia Stoica, de la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș, toți cei prezenți fiind “mici scriitori”.

Sugestiv intitulată Poveștile lumilor secrete, cartea - scoasă la Editura “Cezara Codruța Marica”, îngrijită de domnul dr. Valentin Marica, apărută în colecția ,,Perpetuum” - nu putea cuprinde altceva decât lumea minunată a poveștilor, domeniu în care autoarea excelează, dovadă fiind nu doar numeroasele premii obținute și concursurile anuale de creație literară și plastică pe care le organizează în calitate de șefă de proiect, ci și faptul că poeziile și poveștile sale au fost incluse în programa școlară pentru grădinițe, dată fiind valoarea lor educativă.

Completări în legătură cu activitatea doamnei Mihaela Rașcu de descoperire, promovare și îndrumare a tinerelor talente, au fost aduse de doamna învățătoare Natalia Stoica și de doamna bibliotecară Angela Macarie.

Fiind în preajma Zilei Copilului, “tinerii condeieri” prezenți au fost intervievați de echipa Studioului Regional de Radio, în legătură cu preocupările și creațiile lor literare. Ne-au citit fragmente din poveștile scrise de ei: Simina Mureșan, Claudia Preda, Raluca Blaj, Octavian Godini, Raluca Sticei, Sebastian Domocoș, Adina Camelia, toți copiii dovedind că au talent, drag de lectură și pun suflet în ceea ce scriu.

 

Lasă un comentariu