CINE ESTE PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN?

Distribuie pe:

P.S.R. a fost, încă de la înființarea sa, singurul partid veritabil de stânga din țara noastră, bazat pe principiul socialismului democratic, militând pentru o lume mai bună pentru toți cei care-și aduc aportul în cadrul societății românești, militând pentru fiecare cetățean onest.

Situat în stânga eșichierului politicii românești, P.S.R. dorește o formă republicană de organizare socială, punând preț pe organizarea de alegeri democratice, dorindu-și implementarea democrației participative, astfel încât fiecare cetățean să-și poată exprima opțiunile politice, iar societatea să fie organizată conform unor principii sociale. Economia trebuie să fie bazată pe distribuirea echitabilă a veniturilor către oamenii muncii.

Ideologia de stânga se bazează pe promovarea omului, atât ca individ, cât și ca parte integrală a societății, diferențele dintre clasele sociale fiind mult ameliorate, instaurându-se principiul meritocrației și a evoluției prin muncă cinstită.

Stânga promovează un sistem economic în care mijloacele de producție sunt deținute în mod colectiv și o redistribuire echitabilă a bunurilor și produselor în vederea satisfacerii necesităților economice, cât și a nevoilor umane. Creșterea forței de producție condiționează creșterea cantitativă și calitativă a bunurilor de consum și, ca atare, asigurându-se implicit progresul și evoluția societății.

Stânga dorește dezvoltarea și consolidarea rolului statului, dezvoltarea unei societăți civile puternice, valorificarea resurselor umane, materiale și naturale ale României. De asemenea, P.S.R. pune preț pe dezvoltarea industrială, dezvoltarea agriculturii și a infrastructurii și, totodată, prin dezvoltarea statului se urmărește și dezvoltarea sistemelor de sănătate, de educație și de cultură.

După cum ne dăm seama cu toții, capitalismul s-a dovedit a fi un eșec, atât în plan național, cât și internațional. Acest sistem, capitalismul, se bazează pe o viziune distorsionată între masa monetară și distribuirea resurselor financiare, astfel încât, se favorizează ascensiunea speculativă a unei minorități, iar marea masă de cetățeni rămânând la nivelul subzistenței. Populația e mințită că ar fi normal să se trăiască pe datorie la bănci, este mințită cum că ar fi normal să-și investească tot potențialul de muncă pentru ascensiunea unui patron și că recesiunile ar fi inerente și periodice, precum a fost și criza mare din anii 1930, și cum a fost și criza economică din care tocmai am ieșit. Nu e nimic adevărat, totul nefiind decât dezinformare și minciună!

Acum, fiindcă am vorbit, în mare, evident, despre cine suntem și ce dorim noi, cei din P.S.R., încercăm a vedea cam ce am putea noi asigura prin instaurarea unui alt sistem - sistemul SOCIALIST!

- lichidarea șomajului;

- siguranța unui loc de muncă, pentru intelectuali, agricultori și muncitori;

- asigurarea unei locuințe;

- siguranța salarială, luându-se în calcul calitatea, cantitatea, importanța muncii;

- siguranța pensiilor;

- accesul tuturor la învățământ, care va fi în totalitate gratuit;

- accesul tuturor membrilor societății la asistență medicală gratuită;

- gradul înalt de inserție a tinerilor pe piața muncii;

- egalitate de șanse, ca și drepturi egale;

- siguranța personală;

- ameliorarea, într-o mare măsură, a diferențelor dintre clasele sociale;

- accesul la informare obiectivă.

Lasă un comentariu