SESIUNEA SPECIALĂ A EXAMENULUI NAȚIONAL DE BACALAUREAT

Distribuie pe:

La Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești se desfășoară, până în 5 iunie, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu din loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaționale sportive.

Conform calendarului aprobat, probele au debutat în 20-21 mai, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. Afișarea primelor rezultate a fost prevăzută pentru ieri, 31 mai (până la ora 12), depunerea eventualelor contestații fiind programată în cursul aceleiași zile (între orele 12-14). În intervalul 31 mai - 5 iunie vor fi soluționate eventualele contestații și afișate rezultatele finale.

Din județul Mureș sustin probe în sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat din acest an școlar zece elevi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Pentru susținerea examenului în această sesiune sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu