DRAMA MENAJEREI ȘI A FIULUI EI

Distribuie pe:

Până la cei 6 ani ai săi, Jerry nu a fost niciodată la doctor, nu a mers nici măcar o zi la grădiniță și, cel mai probabil, nici la școală nu va merge. Născut în afara căsătoriei, de o imigrantă ilegală în Dubai, băiețelul este unul dintre sutele de copii nevoiți să trăiască o viață chinuită, în ascuns, din motive care nu depind nicio secundă de ei.

Relațiile sexuale în afara căsătoriei sunt interzise de legea islamică Zina, aflată în vigoare în Emiratele Arabe Unite. Neng, mama lui Jerry, ar fi fost pedepsită cu închisoarea dacă autoritățile ar fi descoperit că l-a născut pe Jerry dintr-o relație ilicită cu un bărbat cu care nu era căsătorită și care a izgonit-o de acasă de îndată ce a aflat că este însărcinată.

Neng crezuse că bărbatul este șansa ei de a rămâne în Dubai după ce familia la care se angajase ca menajeră internă s-a dovedit a fi, după spusele ei, un angajator abuziv. Când a fugit din casa familiei unde lucra, Neng și-a pierdut viza și implicit dreptul de a rămâne în Dubai. Însă de banii pe care ea îi câștigă aici depindea familia ei extinsă, rămasă într-un sat extrem de sărac din Filipine.

Acum lucrează la negru, pentru o altă familie, care, conștientă de situația ei legală, profită și o plătește puțin și cu întârziere. Practic, din salariul ei de 1.000 de dirhami EAU (aproximativ 1.100 de lei), pentru o muncă de 10 ore zilnic, 5 zile pe săptămână, 500 de dirhami îi plătește pentru chiria unui loc într-o cameră de 15 metri pătrați pe care ea și fiul ei o împart cu alți 7 adulți, dormind toți în paturi suprapuse. Din restul de 500 de dirhami, trebuie să trăiască două suflete și să trimită și acasă bani. În lunile bune, reușește să trimită familiei câte 190 de dirhami. Pentru suma aceasta, Neng și fiul ei îndură un chin pe care numai ei îl știu.

Izolat, ascuns și privat de lucrurile care înfrumusețează copilăria altor băieți de vârsta lui, Jerry suferă de anxietate și e mereu îngrijorat: “Sunt bolnav și nu mă fac bine”, le spunea reporterilor “The Guardian”, care au scris despre el și mama lui.

Circa 70% dintre cei 9,4 milioane de locuitori ai Emiratelor Arabe Unite sunt migranți cu salarii de mizerie, mână de lucru ieftină, care lucrează în construcții, vânzări, menaj sau taximetrie. E imposibil de estimat câți dintre aceștia sunt părinți în situația lui Neng și Jerry, însă Consulatul Filipinez în Dubai estimează că, în fiecare lună, 40 de mame cu copii născuți în afara unei căsătorii apelează pentru consiliere și sprijin.

Sursa: Semnele timpului

Lasă un comentariu