ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI, SĂRBĂTORITĂ LA REGHIN, PRINTRU-UN EVENIMENT GRANDIOS

Distribuie pe:

Prin cooperarea dintre Municipiul Reghin și Asociația “Advent Kindergarten” România - filiala Reghin, s-a desfășurat la Reghin cea de a 5-a ediție a evenimentului “ORĂȘELUL COPIILOR” în ziua de duminică, 2 iunie 2019, în Piața Petru Maior - Parcul Central din municipiul Reghin. Prin acest eveniment de mare anvergură s-a sărbătorit la Reghin Ziua Internațională a Copilului, sub semnul bucuriei, dragostei și al unei emoții profunde.

Evenimentul și-a propus să-i ajute pe copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani să se familiarizeze cu instituțiile orașului, astfel încât clădirile pe lângă care trec zilnic să capete sens și viață. Pentru aceasta, timp de o zi, copiii au avut ocazia să se plimbe printr-un oraș în miniatură și să afle mai multe despre primărie, poliție, spital, bibliotecă, muzeu, pompieri, poștă, teatru etc.

La eveniment au participat un număr foarte mare de copii, fiind prezenți în jur de 2.500. Evenimentul a cuprins un program distractiv și educativ pentru copii, conținând mai multe momente precum: ateliere de artă meșteșugărească, pictură pe față, numere de jonglerie, recunoașterea unor texte reprezentative din literatura română, explicarea rolului jandarmeriei, asamblarea unor avioane de jucărie sau confecționarea lor din hârtie, gestionarea eficientă a bugetului personal, recunoașterea instrumentelor muzicale, prezența unui echipaj de pompieri cu echipamentul din dotare, redactarea unei știri și prezentarea acesteia în fața camerei de filmat, simularea unui interviu sub formă de concurs, cunoașterea unor tehnici de fotografiere profesioniste, pictarea unor figurine din gips și polistiren și multe alte activități în scop educativ.

În acest sens, copiii au avut ocazia, pe parcursul zilei de 2 iunie, să se plimbe printr-un oraș în miniatură și să străbată, pe baza unui pașaport, toate cele 37 de stații aflate pe traseu (primărie, poliție, pompieri, spital, bibliotecă, muzeu, bancă etc.). În acest fel, proiectul a venit în întâmpinarea nevoilor copiilor de a fi informați și implicați în viața urbei, de a afla lucruri noi despre orașul în care trăiesc, de a înțelege ce se petrece dincolo de porțile unei instituții, de a le stârni interesul față de anumite meserii, oferind în același timp și posibilitatea instituțiilor implicate de a se face cunoscute.

În cadrul evenimentului “ORĂȘELUL COPIILOR” au avut loc mini-recitaluri de muzică, avându-i ca interpreți pe elevii Școlii de Muzică din Reghin, și concursuri pentru fiecare nivel de învățământ (preșcolar, primar și gimnazial): desen pe asfalt, recitare poezii, cursă cu obstacole, concurs de role, concurs de biciclete și trotinete cu și fără obstacole. Programul a cuprins și teatru de păpuși și tombolă de fidelitate. A avut loc, de asemenea, un concurs pentru copiii cu dizabilități de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 din Reghin, precum și un concurs de stimulare a copiilor în vederea dezvoltării orașului “Cea mai ingenioasă cerere a unui copil către Primăria municipiului Reghin”. De anul acesta s-a introdus un nou concurs de tipul “Treasure Hunt” - căutarea de obiecte care vor fi ascunse în orășel.

Deschiderea oficială a întregului eveniment a avut loc la ora 10.00, cu participarea organizatorilor: Primăria municipiului Reghin, reprezentanți Asociația Advent Kindergarten, Grădinița cu Program Prelungit “Emanuel”, Asociația “Exploratori pentru viitor”. Din partea Primăriei municipiului Reghin a rostit o alocuțiune dr. Florin Bengean, care a vorbit despre semnificația și importanța majoră a acestei zile sărbătorești și a transmis mesajul doamnei ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

La ora 10.30 a avut loc începutul activităților propriu-zise, care s-au derulat până la ora 17.00, când s-au încheiat toate activitățile din “Orășelul Copiilor”.

A fost un eveniment extrem de atractiv, plin de voioșie, bucurie, emoție, încântare, sentimente pe care cei mici le-au trăit la Reghin, în memorabila zi de 2 iunie 2019. Această zi va rămâne cu siguranță întipărită în mintea copiilor pentru faptul că au cunoscut lucruri noi și au trăit diferite experiențe dintre cele mai interesante și atractive.

 

Lasă un comentariu