ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI

Distribuie pe:

Ziua învățătorului este, de altfel, în fiecare zi în care învățătorul sau profesorul intră în clasă, iar misiunea noastră este să-i ajutăm pe copiii noștri să învețe și să reușească în viață! Influențăm destine și nu vom putea ști niciodată unde se oprește această influență. Cu toții știm că fiecare copil poartă în suflet o vorbă, un gest, o învățătură a dascălului, pe care, adult devenind, o va transmite mai departe, în mod inconștient, copiilor săi.

Ce ar trebui să fie dascălul? Un om cu har și vocație. Pentru ca tinerii, elevii și studenții să-l creadă în tot ceea ce spune, pentru ca părinții să-l respecte și pentru ca să-și găsească în comunitate locul pe care îl merită. E mult mai ușor să fii un foarte bun specialist în orice domeniu, decât să-i înveți pe alții ce știi și, mai ales, decât să faci din ei oameni.

Cu bucurie, sărbătorim azi Ziua învățătorului, a celor care cu credință și cu dăruire slujesc școala românească. Deși ne confruntăm cu probleme mari în învățământ, optimismul ce ne este caracteristic ne face să privim cu încredere în viitor, cu încredere în realizarea autentică a reformei, cu încredere în capacitatea noastră de a-i pregăti pe elevi pentru viață în România, și nu pe alte meleaguri, dar în calitatea lor de cetățeni ai Uniunii Europene, competitivi și inteligenți. Dorim ca educația să fie repusă în drepturile sale firești; educatorilor să li se dea cinstea și locul ce li se cuvine; instituțiile educației și școala să fie respectate; să se materializeze convingerea că intrarea României în societatea cunoașterii nu se poate face decât prin educație. Dorim să ne așezăm la masa dialogului și, dincolo de interese partizane și de moment, dorim o Lege a Educației flexibilă și modernă, un Statut al cadrelor didactice bine gândit, statut care să ducă la debirocratizare, depolitizare și finanțare corespunzătoare a sistemului.

La mulți ani, slujitori ai învățământului! Vă dorim cât mai multe succese în plan profesional, solidaritate și unitate. Sindicatul din învățământ “Spiru Haret” Mureș va fi mereu alături de voi.

Numai uniți putem învinge!

Lasă un comentariu