CONCURSUL NAȚIONAL “MESAJUL MEU ANTIDROG”

Distribuie pe:

Concursul național “Mesajul meu antidrog” a fost implementat în județul Mureș de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

“Mesajul meu antidrog”, ajuns în prezent la ediția a XV-a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiție al Agenției Naționale Antidrog și un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile reprezentative din mediul școlar. Secțiunile acestei ediții, la care elevii au transmis lucrări, au fost: eseu literar, arte vizuale și film de scurt metraj.

Dorința a fost ca și în acest an să se dea continuitate acestui demers preventiv, care își propune a conferi adolescenților încadrați într-o formă de învățământ o alternativă la consumul de droguri, spunea Ion Roman Aleodor, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc festivitatea de premiere pentru etapa județeană a competiției, în cadrul căreia au fost prezentați câștigătorii competiției. Astfel, la Secțiunea arte vizuale - gimnaziu, pe locul I s-a aflat Mătea Ramona (clasa a VIII-a E, Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, Târgu-Mureș); iar Secțiunea arte vizuale, liceu, locul I a revenit elevei Balcu Miruna (clasa a IX-a H). La Secțiunea eseu literar - liceu - locul I a fost ocupat de Moldovan Viviana Maria (clasa a X-a), ambele eleve fiind de la Liceul Tehnologic “Lucian Blaga”, Reghin, județ Mureș.

La Secțiunea film de scurt metraj - liceu, pe locul I s-a clasat Suciu Sabine Claudia (clasa a XI-a E, Liceul Teoretic “Joseph Haltrich”, Sighișoara), iar la Secțiunea arte vizuale - studenți, locul I - Roberta Tripea, UMFST Târgu-Mureș, anul IV - Medicină generală.

Premiile cu care au fost recompensați tinerii au fost în ton cu secțiunea la care au participat: cei de la arte vizuale au primit diverse ustensile de pictură, cei de la eseu literar - cărți, iar cei de la film de scurt metraj - aparat video - foto. Acestea au fost oferite de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș - director Simion Gergely.

Lucrările declarate câștigătoare participă în acest moment la jurizarea națională, iar câștigătorii acesteia vor fi premiați de Agenția Națională Antidrog, precizau organizatorii.

 

Lasă un comentariu