BENEFICIILE CONSUMULUI DE CASTRAVEȚI

Distribuie pe:

Nutriționiștii susțin că puține alimente nu au contraindicații, iar castravetele se numără printre ele. Cu puține calorii, plin de vitamine și minerale, castravetele contribuie atât la menținerea frumuseții pielii, cât și la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

“Este recomandat să îl consumați proaspăt, cu tot cu coajă, pentru că în ea găsiți concentrații importante de vitamine, minerale și fibre. Înainte de consum, trebuie să spălați bine castravetele, cel puțin un minut, în apă călduță, pentru a îndepărta eventualele chimicale.

Castraveții conțin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, precum și săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu și fier). Cu un conținut de peste 90% apă, castraveții sunt hidratanți și detoxifianți.

Nu va fi nicio problemă dacă ați mâncat prea mulți castraveți, întrucât conțin puține calorii și nu există riscul să vă îngrășați. Pentru o mai bună detoxifiere a organismului, puteți încerca să preparați o apă de castraveți. Într-un vas mai mare cu apă, adăugați 1-2 castraveți tăiați felii. Apa astfel obținută ajută la arderea grăsimilor, combate retenția de apă, hidratează și îmbunătățește circulația limfatică datorită potasiului din compoziția sa.

Folosit cu succes în tratamentele cosmetice, castravetele este recomandat pentru hidratarea tenului, fie aplicat ca atare pe ten, fie în compoziția măștilor cosmetice. De asemenea, dacă aveți cearcăne, puteți să aplicați cu succes felii de castravete pe pleoape.

Datorită antioxidanților, cum ar cucurbitacina și acidul cafeic, castraveții reduc riscul de cancer și împiedică răspândirea tumorii. În cazul în care aveți hipertensiune arterială, este recomandat să consumați cu regularitate castraveți. Datorită magneziului, potasiului și fibrelor alimentare, castraveții contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Castraveții ameliorează și ulcerul gastric, având o acțiune alcalină, datorită substanțelor minerale. Bogat în siliciu, vitamina A și vitamina E, castravetele este un bun remediu și pentru regenerarea părului.

În plus, dacă vreți să scăpați de pofta de mâncare, e bine să mâncați castraveți murați, care vor fi nu doar gustoși, ci și sănătoși, întrucât, prin murare în saramură, aceștia nu își pierd calitățile nutritive.

Castraveții murați conțin substanțe care conferă rapid senzația de sațietate și scad pofta de mâncare. Este bine să vă faceți obiceiul ca, înainte de masă, să consumați câte un castravete murat, astfel veți reduce porțiile de mâncare fără să vă simțiți flămânzi.

Castraveții au, de asemenea, beneficii și în ceea ce privește combaterea pietrelor la rinichi, dar și împotriva indigestiei. Având efect diuretic, castraveții curăță rinichii de sedimentele minerale. Castraveții sunt, în același timp, un remediu natural eficient împotriva grețurilor și combat durerile musculare.

De asemenea, consumul de castravete este recomandat și pentru menținerea sănătații articulațiilor și a oaselor”, ne asigură specialiștii, citați de descopera.ro. 

Lasă un comentariu