ELEVII ROMÂNI AU OBȚINUT PATRU MEDALII LA OLIMPIADA EUROPEANĂ DE FIZICĂ

Distribuie pe:

Elevii români și-au trecut în palmares patru medalii - trei de argint și una de bronz, precum și o mențiune de onoare, la a III-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care s-a desfășurat la Riga (Letonia), în perioada 31 mai - 4 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, medaliile de argint au fost adjudecate de elevii Ștefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa și Iosif Theodor, medalia de bronz a fost obținută de Vasile Mihai, iar Sabina Drăgoi a primit mențiunea de onoare.

Olimpicul Ștefan Dolteanu a obținut și premiul special pentru cel mai bun experiment din concurs.

“Toți olimpicii sunt elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Lotul olimpic a fost coordonat de profesorii Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București, și Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Secretarul de stat Irina Elisabeta Kovacs a reprezentat Ministerul Educației Naționale la ceremonia de premiere, țării noastre revenindu-i onoarea de a găzdui cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică, în mai 2020”, se arată în comunicat.

Lasă un comentariu