SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, LA FINAL

Distribuie pe:

Începând de luni, 3 iunie, și până astăzi, 7 iunie, s-a derulat cea de-a XV-a ediție a manifestării “Săptămâna prevenirii criminalității”. Scopul campaniei, desfășurată la nivel național, a fost transmiterea către populație a unor mesaje antivictimale și antiinfracționale.

Prin colaborarea dintre structurile de analiză și prevenire a criminalității, ordine publică și poliție rutieră, și în anul acesta s-a urmărit sensibilizarea populației cu privire la importanța prevenirii criminalității și la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, dar și sublinierea importanței parteneriatului cu autorități/instituții/ONG-uri și cetățeni.

În județul Mureș, activitățile au fost structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Ambasadorul campaniei de prevenire a violenței în familie este Vizi Imre.

“Cu orice prilej, lumea discută despre nemulțumirile față de societatea în care trăim, de modul în care evoluează lucrurile, de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Cu toții ne dorim o schimbare în bine, însă, în general, considerăm că alții trebuie să facă ceva ca acest lucru să se întâmple. Așteptăm ca lucrurile să se schimbe, dar noi să privim ca spectatori. Dacă gândim astfel, avem puține șanse să vedem schimbarea, fiindcă aceasta pornește de la fiecare dintre noi. Cu toții putem face ceva! Și în ceea ce privește siguranța noastră, a copiilor noștri, a bunurilor, putem avea fiecare o contribuție importantă! Acel “puțin” pe care îl poate face fiecare poate schimba mult! Formează-ți copiii în ceea ce privește comportamentul preventiv și implicarea! Sprijină Poliția, pentru că TE AJUȚI PE TINE! Anunță imediat Poliția dacă ești victimă sau martor la comiterea unei infracțiuni/accident etc.! Oferă datele pe care le deții despre un eveniment! Discută cu cei din jurul tău despre modalitățile de prevenire a diverselor tipuri de infracțiuni, îndeamnă-i să fie mai precauți!”, spuneau inițiatorii campaniei. Totodată, aceștia subliniau și importanța luării unor minime măsuri de siguranță pentru persoana și bunurile proprii. 

Lasă un comentariu