OUTWARD BOUND ROMANIA

Distribuie pe:

Outward Bound Romania (www.outwardbound.ro) a încheiat un protocol de colaborare cu Fundația The Duke of Edinburgh's International Award Romania (www.dofe.ro) cu scopul de a crește gradul de cunoaștere a noțiunilor teoretice și practice din domeniul montan (secțiunea de aventură) și promovarea acestora în rândul comunității, prin dezvoltarea unor programe specifice și prin metode educativ-aplicative pentru tinerii înscriși în programul The Duke of Edinburgh's International Award Romania. Outward Bound Romania este o organizație non-profit, specializată în activități outdoor (educație și recreere), care a fost înființată în anul 1993, ca membră independentă a organizației mondiale Outward Bound International. De la înființare, Outward Bound Romania a desfășurat programe de calitate, adresate în special tinerilor. Principalele programe includ cursuri de dezvoltare personală pentru elevi și studenți, cursuri pentru cadre didactice, cursuri de leadership și cursuri pentru orfani și tineri dezavantajați. Până acum, în cei de peste 25 ani de existență, peste 40.000 de tineri au participat la cursurile Outward Bound Romania. Scopul Outward Bound este ca participanții să învețe mai multe despre ei înșiși, despre faptul cum interacționează cu ceilalți și despre comunitatea din imediata vecinătate și de mai departe, și despre mediul natural. În mijlocul acestui model se află învățarea prin aventură autentică. O combinație de aventură autentică în mediul natural (expediție) și aplicarea unui proces de învățare facilitat și intenționat, în aer liber. Programele Outward Bound Romania se desfășoară la Sovata, unde funcționează baza de instruire, Centrul Internațional de Tineret Outward Bound cu o capacitate de cazare de 60 de locuri.

The Duke of Edinburgh's International Award este liderul global al programelor de tineret, cu peste 60 de ani de existență ce au dovedit că, prin reunirea experiențelor și competențelor necesare creării unor cetățeni implicați, tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani devin mai pregătiți pentru o educație echilibrată, pentru locul de muncă și pentru viață. Indiferent de mediul de proveniență, contextul economic sau social al tânărului, programul îi îmbunătățește acestuia viața și îi oferă șansa de a excela și de a fi recunoscut la nivel internațional pentru asta.

Susținut de Familia Regală Britanică, cu Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh, la nivel global, și de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, ca patron la nivel național, programul Award aduce împreună cunoștințe noi, distracția și natura, astfel încât fiecare tânăr să aibă parte de experiențe memorabile și abilități de viață care să îi ajute în viitorul profesional și personal. Fiecare participant își stabilește activitățile și își atinge obiectivele la fiecare dintre cele patru secțiuni, care sunt abilitățile personale, activități fizice, voluntariat și aventură.

De la lansarea oficială din 2013 a programului, The Duke of Edinburgh's International Award Romania a cunoscut o extindere rapidă, formând până în prezent peste 1.000 de adulți voluntari ca Lideri Award, supraveghetori și evaluatori în secțiunea de aventură, coordonatori și formatori la nivel național și peste 5.000 de tineri care iau parte la program, descoperindu-și noi abilități și dezvoltându-le pe cele existente.

Ambele programe educative au fost inspirate de aceeași persoană. Outward Bound a fost înființat de pedagogul reformist Kurt Hahn, în 1941, prin deschiderea primei baze Outward Bound în Aberdovey, Țara Galilor, iar în 1956, Alteța Sa Regală, Ducele din Edinburgh a înființat The Duke of Edinburgh's Award, inspirându-se din programul educativ Moray Badge al lui Kurt Hahn, din cadrul Colegiului Gordonstoun.

Lasă un comentariu