“SALVAȚI COPIII” ACCELEREAZĂ DOTAREA MATERNITĂȚILOR: O MASĂ RADIANTĂ ȘI UN COMPRESOR DE AER, NECESARE SALVĂRII PREMATURILOR, AJUNG LA SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Dotarea precară a secțiilor de terapie intensivă neonatală, acolo unde aparatura medicală lipsește cu desăvârșire, pune maternitățile în situații dificile. Se pierde timp prețios pentru salvarea vieților nou-născuților, în căutarea unui loc liber în maternități superior dotate, care să asigure supraviețuirea unui prematur. Este cazul Compartimentului de Neonatologie a Spitalului Municipal Sighișoara, unde “Salvați Copiii” va aduce aparatură medicală vitală, o masă radiantă și un compresor de aer, în valoare totală de 18.200 de euro.

În 2018, medicii de la Sighișoara au fost nevoiți să transfere, la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Târgu-Mureș, 17 nou-născuți, dintre care 13 prematuri, pentru a li se asigura supraviețuirea.

În prima parte a acestui an, la spitalul din Sighișoara au venit pe lume 191 de copii, dintre care cinci prematuri.

“O masă radiantă modernă, dotată cu modul de resuscitare modern și facilități de evaluare a măsurilor de reanimare este esențială pentru ca recomandările actuale de reanimare să poată fi aplicate corect și cu succes. Asigurarea căldurii pe parcursul reanimării și posibilitatea de a doza și monitoriza presiunile de ventilație și concentrația de oxigen folosite sunt foarte importante pentru toate categoriile de nou-născuți, dar mai ales pentru cei cu risc crescut, prematurii”, a spus Dr. Stela Popa, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Municipal Sighișoara.

Dotarea de la Sighișoara este parte a programului complex de combatere a mortalității infantile. În ultimii opt ani, “Salvați Copiii” România a investit aproximativ cinci milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți, din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

“Monitorizând situația din țară și după o consultare cu medicii, “Salvați Copiii” a decis să pună în aplicare un plan de măsuri urgente și să accelereze dotarea secțiilor de terapie intensivă neonatală. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înțeles că situația este cu adevărat urgentă.

Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv “Salvați Copiii” România.

Donația de la Sighișoara a fost posibilă cu ajutorul Fox România, care și-a asumat, astfel, o politică de responsabilitate socială.

“Alăturându-se inițiativelor promovate de “Salvați Copiii” din 2018, Fox a donat deja un incubator către Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, și un ecograf către Spitalul de Urgență din Călărași. Toate echipamentele donate până acum sunt complexe, de ultimă generație, cu rol vital în salvarea nou-născuților prematur și reflectă grija noastră pentru a da o șansă în plus celor aflați la început de drum în viață. Nu ne vom opri aici!”, a asigurat Dl. Sorin Ichim, Director Marketing Fox România.

“Este foarte important să ne implicăm în redirecționarea impozitului pe venit, pentru că fiecare gest contează și numai împreună putem contribui la salvarea micuților prematuri. Sunt extrem de recunoscătoare Organizației “Salvați Copiii” România, pentru că m-a învățat să ajut, să mă implic în cauza copiilor născuți prematur”, a precizat Amalia Năstase, Ambasador al Campaniei de Reducere a Mortalității Infantile “Salvați Copiii”.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 3,5% din impozitul pe venit

“Salvați Copiii” România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Până pe 31 iulie, fiecare contribuabil poate depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației, la administrația financiară de care aparține cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit, datorat anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri, iar microîntreprinderile, cu maxim 20% din impozitul pe venit, datorat trimestrial. Formularele se pot descărca de la www.salvaticopiii.ro/redirec tioneaza, iar mai multe informații despre posibilitatea companiilor de a sponsoriza programul se pot afla la mara.niculescu@salvaticopiii.ro

Persoană de contact:

Ștefania Mircea, Coordonator Program de Reducere a Mortalității Infantile, Salvați Copiii România, stefania.mircea@salvaticopiii.ro

0751-010.533 www.salvaticopiii.ro

“Salvați Copiii” este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. “Salvați Copiii” România și-a asumat, din 2010, o contribuție importantă pentru reducerea mortalității infantile în România, printr-un program amplu, național, desfășurat prin mai multe componente care vizează, deopotrivă, dotarea maternităților cu echipamentele medicale necesare îngrijirii copiilor născuți prematur, dezvoltarea rețelelor specializate de suport pentru mame și copii, la nivelul comunităților rurale, pregătirea cadrelor medicale și implicarea specialiștilor în îmbunătățirea politicilor publice și a serviciilor privind sănătatea mamei și copilului.

Lasă un comentariu