DIN IUNIE, LOGISCOOL - ȘCOALA INTERNAȚIONALĂ DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ, PREZENTĂ ȘI LA TÂRGU-MUREȘ - CURSURI ȘI TABERE URBANE PENTRU COPIII PASIONAȚI DE CALCULATOARE

Distribuie pe:

Prezentă în peste 60 de locații din 11 țări din Europa și America, LOGISCOOL își deschide porțile în luna iunie și la Târgu-Mureș, pentru a fi mai aproape de copiii pasionați de tehnologie și pentru a transforma în ceva util timpul petrecut în fața calculatorului.

Tabere urbane de tehnologie

Pe timpul verii, Logiscool le-a pregătit copiilor din Târgu-Mureș un program de Tabere Urbane structurate pe patru tematici: programare, robotică Lego, Minecraft și editare video, care se desfășoară pe toată durata vacanței. Într-un mediu prietenos și o atmosferă cool, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani învăță să creeze primul lor joc, să programeze diferiți roboti, să proiecteze o lume Minecraft sau să folosească instrumente IT pentru a-și crea propriile clipuri pe YouTube sau propriul website. Îndrumați de traineri tineri și entuziaști, studenți la Informatică, copiii își dezvoltă gândirea analitică și creativă, prin intermediul unui curriculum de programare bazat pe crearea de jocuri, completat de activități distractive de vacanță.

Cursuri de programare și robotică din toamnă

Primul semestru al cursurilor de programare și robotică începe în septembrie și se adresează copiilor de peste 7 ani. Elevii vor participa la un curs de 90 de minute o dată pe săptămână, în grupe potrivite intereselor și vârstelor lor. Cursurile se întind pe durata mai multor module de câte un semestru, de la nivelul de începător la cel de avansat, în funcție de vârsta la care elevii încep să le frecventeze. Cursanții sunt împărțiți în grupe de câte 6-12 copii pentru a primi toată atenția de care au nevoie. Pe lângă propriul curriculum, care este adaptat posibilităților copiilor de a învăța programarea, prin joc, Logiscool are și o platformă educațională proprie pe care orice elev al școlii o poate accesa chiar și de acasă.

Lecții demonstrative gratuite

În această perioadă, părinții și copiii pot participa la o serie de lecții demonstrative gratuite, pentru a înțelege mai bine activitățile școlii. Copiii au ocazia să experimenteze metodele și platforma educațională Logiscool, pentru a putea decide dacă le place și dacă ar dori să participe mai departe la programele școlii. Pentru părinți, lecția demonstrativă este un prilej de a afla mai multe detalii despre Logiscool și de a găsi răspunsurile la întrebările pe care le au. Sediul Logiscool este pe strada Mihai Viteazul nr. 26.

Meseriile viitorului se bazează pe programare

“Cea mai bună investiție pe care o poate face un părinte este în educația copiilor. Prezența Logiscool în comunitatea din Târgu-Mureș aduce plus valoare în sectorul educației. Participând la cursurile de programare și robotică pe care le organizăm pe parcursul semestrelor și la taberele din timpul vacanțelor, copiii au posibilitatea să învețe de mici programare - limba de circulație a viitorului și să gândească structurat și creativ, ceea ce le oferă câteva atuuri în plus în dezvoltarea lor ca viitori profesioniști, indiferent de cariera pe care o vor alege. Iar meseriile viitorului se bazează pe acestea acum, mai mult decât oricând. Educația este cea mai puternică armă cu care poți schimba lumea, spunea Nelson Mandela. Noi ne dorim, astfel, ca și tânăra generație din comunitatea noastră să fie pregătită pentru viitor și pentru a schimba lumea.”

Lasă un comentariu