50 DE ANI DE LA PRIMA PROMOȚIE A LICEULUI ECONOMIC DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Sâmbătă, 8 iunie 2019, absolvenții primei promoții a Liceului Economic din Târgu-Mureș au sărbătorit 50 de ani de la absolvirea acestei instituții de învățământ.

Evenimentul aniversar a prilejuit o reuniune sărbătorească a celor care, în anul 1969 (o, tempora!), se pregăteau pe vremea aceasta să susțină examenul de bacalaureat, prima mare încercare a vieții lor.

Între îmbrățișări, felicitări și, uneori, lacrimi de bucurie s-au depănat amintiri despre momentele adolescenței celor prezenți (19 la număr), dascălii lor de atunci și “persecuții” ale acestora pentru fapte “imaginare”.

În marea lor majoritate, au pus în practică ceea ce au învățat de la mentorii lor, rămânând loiali meseriei de contabil sau economist, business man sau business woman.

Și-au adus aminte, cu regret, pentru timpul scurs, de aprecierea rigorii și seriozității dlui profesor Mircea Furdui, directorul liceului, la timpul respectiv, și profesor de contabilitate, de dl profesor Chețan, profesor de contabilitate, de dna Gherghel, directoare adjunctă, de ceilalți profesori și dascăli ai lor, de orele de matematică, fizică, dar și de statistică și analiză economică.

Între absolvenții prezenți la eveniment, s-au remarcat profesorii clujeni, formatori de intelectuali și specialiști cu înalte studii universitare (inclusiv studii doctorale) prof. univ. dr. ec. Cătană (Fodor) Doina și prof. univ. dr. ec. Popa Ioan, pentru un timp președintele CECCAR Cluj, mândria acestei prime promoții a liceului.

S-au depănat amintiri și s-a etalat bucuria de a fi bunici și părinți, în cadrul intim și relaxant oferit de către restaurantul “Tempo”, de pe strada Morii, din orașul reședință a județului Mureș.

Lasă un comentariu