STUDIU PENTRU AJUTORAREA CELOR NEVOIAȘI

Distribuie pe:

În 2010, aproape 200.000 de oameni din 153 de țări au participat la un studiu despre ajutorarea celor în nevoi, în cursul lunii precedente. Studiul a descoperit că aproximativ 20% făcuseră muncă de voluntariat, aproape o treime dăduseră bani pentru binefacere și aproximativ 45% ajutaseră un necunoscut. În mod surprinzător, jumătate dintre cele mai caritabile 20 de țări din lume sunt țări în curs de dezvoltare, iar cele mai fericite țări - nu neapărat cele mai bogate - au avut tendința să dea cel mai mult (poate de aceea și sunt cele mai fericite).

Soțul lui Julie fusese concediat și ei fuseseră nevoiți să accepte asistența de stat pentru prima dată. Era dificil, mai ales pentru că aveau un copil mic și un altul pe drum.

Într-o zi, după amiaza, s-a auzit un ciocănit în ușă, iar Julie a deschis. În fața lor stătea o străină, cu sacoșe pline cu alimente: “Sper să nu vă supărați”, a spus doamna, cu o expresie de scuze pe figură. “Am auzit că aveți unele probleme financiare și am vrut să ajut.” Julie stătea acolo și plângea din cauza bunătății acestei femei. Ea s-a oferit să plătească pentru alimente, dar doamna nu a acceptat banii. În loc de aceasta, ea a sugerat: “Când vă veți reveni, puteți face același lucru pentru altcineva.” Julie a urmat sfatul străinei și a fost binecuvântată. Întotdeauna există binecuvântări când le faci un bine altora.

 

Lasă un comentariu