ÎNCEPÂND CU 1 IULIE, MAȘINILE ELECTRICE NU MAI AU VOIE SĂ FIE “MUTE” ÎN TRAFIC!

Distribuie pe:

Legislația Uniunii Europene (UE) impune ca, începând cu data de 1 iulie 2019, toate vehiculele electrice cu patru sau mai multe roți, care circulă în UE, trebuie să emită zgomot la un nivel minim de 56 de decibeli (comparabil cu nivelul sunetului emis de un frigider), în cazul în care mașina se deplasează cu 20 de kilometri pe oră sau mai lent.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că mașinile electrice nu emit niciunul dintre zgomotele motorului cu care ne-am obișnuit de la vehiculele standard, care funcționează cu combustibil fosil.

Faptul că pietonii vor auzi mașinile, ar putea spori siguranța persoanelor cu deficiențe de vedere, precum și a celor care au obiceiul de a merge în trafic în timp ce se uită la telefon.

În consecință, UE va impune producătorilor de mașini electrice să instaleze un dispozitiv capabil să emită sunete diferite atunci când vehiculul accelerează sau decelerează (reduce viteza).

De altfel, producătorii de automobile electrice lucrează de mai mulți ani, împreună cu cercetătorii, la acest aspect, iar cele mai multe mașini electrice dispun deja de sunete artificiale.

Lasă un comentariu