“TURIST ÎN ORAȘUL TĂU”

Distribuie pe:

JCI Târgu-Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Asociația Visit Mureș și Muzeul Județean Mureș, lansează proiectul “Turist în orașul tău”.

Ideea acestui proiect s-a născut ca o consecință firească a dorinței de a aduce împreună învățarea continuă prin “EduClub” și stilul de viață sănătos prin “I love my health”, reunind astfel două dintre proiectele desfășurate de JCI. Visăm la o comunitate unită, implicată și credem că împreună putem contribui la reclădirea unui puternic sentiment de apartenență și responsabilitate față de orașul în care trăim.

Vă propunem un prim tur ghidat în data de 22 iunie, de la ora 16.00, ocazie care vă va da posibilitatea să descoperiți poveștile puțin cunoscute ale orașului. Punctul de plecare va fi Palatul Administrativ din Târgu-Mureș, fosta și prima Primărie a orașului. Cu ajutorul ghidului nostru, vom ajunge apoi în zona centrală care păstrează urmele comunității evreiești, Centrul Cultural (actualul Teatru Ariel), Școala Evreiască (fostul gimnaziu Europa) și Sinagoga. De aici vom merge în Piața Teatrului, acolo unde vom putea afla povestea Mănăstirii Franciscane, iar apoi în Piața Bernady, unde vom încerca să ne imaginăm cum arăta cetatea și clădirile adiacente, acum 100 de ani.

La finalul turului vom face un healthy picnic în Grădina Botanică a UMFST.

Pe tot parcursul explorării noastre, veți avea posibilitatea să aflați lucruri neștiute, legende mai mult sau mai puțin urbane, precum și alte surprize.

Lasă un comentariu