MEDALIAȚII LA EUROPENELE DE CANOTAJ DE LA LUCERNA, PREMIAȚI DE PREMIERUL VIORICA DĂNCILĂ

Distribuie pe:

Canotorii români care au cucerit 6 medalii (1 de aur, 4 de argint și 1 de bronz) la Europenele de la Lucerna, alături de staff-ul tehnic, au fost felicitați și premiați de către premierul Viorica Dăncilă și ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, cu prilejul unei festivități desfășurate ieri la Palatul Victoria.

Sportivii și antrenorii lor au fost premiați, în total, cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 lei, cea de argint cu 22.000 lei și cea de bronz cu 15.000 lei.

“Este o bucurie să premiem astăzi, la Palatul Victoria, pe cei mai performanți sportivi ai canotajului românesc. Alături de dl ministru Bogdan Matei, vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră și pentru rezultatele obținute la CE din Elveția. Ați reușit și de această dată să urcați tricolorul românesc pe podiumul european, să faceți mândră o țară întreagă și vă mulțumesc. Reprezentați unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranțe la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Aveți susținerea guvernului, a echipei ministeriale și a federației. În acest an, am reușit să dublăm bugetul MTS, iar acest lucru se resimte și în bugetul FR de Canotaj. Este un semn de apreciere și de susținere a activității sportive. Dragi sportivi, dincolo de performanțele lăudabile pe care le obțineți, aveți și un important rol social. Dovediți generației voastre, tinerilor și copiilor, beneficiile unei vieți sănătoase și, mai ales, faptul că atunci când muncești cu dăruire și perseverență rezultatele nu întârzie să apară. (...) Starea de sănătate a unei generații este în strânsă legătură și cu practicarea sporturilor de masă și cu încurajarea vieții active”, a declarat Viorica Dăncilă.

Singura medalie de aur de la Lucerna a fost câștigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereș, Mădălina-Gabriela Cașu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care și-a apărat, astfel, titlul continental. Medaliile de argint au fost câștigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuța Nicoleta Bondar și Simona Radiș), în timp ce bronzul a fost obținut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache și Ionuț Prundeanu).

Lasă un comentariu