PRIMUL TREN TURISTIC CARE TRAVERSEAZĂ REGIUNILE ARCTICE RUSEȘTI...

Distribuie pe:

Primul tren turistic care traversează regiunile arctice ale Rusiei a plecat din orașul Sankt Petersburg spre Norvegia cu 91 de călători la bord, informează AFP.

“De mult timp regiunea Arcticii interesează pe toată lumea. Această destinație este bine acoperită de agențiile de turism canadiene și norvegiene, dar nu era cazul și pentru Rusia”, a declarat într-o conferință de presă Nurlan Mukash, directorul executiv al companiei germane de excursii feroviare Lernidee Erlebnisreisen, aflată la originea acestui proiect.

Firma germană s-a asociat cu Agenția rusă de promovare a investițiilor din Orientul Îndepărtat.

Denumit “Zarengold” (“Aurul Țarilor” în limba germană, n.r.), acest tren, compus din opt vagoane de dormit și două vagoane-restaurant, va traversa nordul rusesc prin orașele Sankt Petersburg, Petrozavodsk, Kem și Murmansk. Acesta din urmă se află dincolo de Cercul Polar, pe țărmul Mării Barents.

La Murmansk, turiștii vor coborî din tren și se vor deplasa cu un autobuz până la Kirkenes, în Norvegia, înainte de a-și încheia călătoria cu vaporul până la Oslo, sau pe calea aerului, până pe Insula Spitzberg.

Acest itinerariu, care se va întinde pe durata a 11 zile, va permite călătorilor să descopere regiuni greu accesibile publicului larg, afirmă organizatorii proiectului.

Lasă un comentariu