SĂRMAȘU - PESTE 5 MILIOANE DE EURO FONDURI NERAMBURSABILE REGIO, PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA VIEȚII CETĂȚENILOR

Distribuie pe:

Primarul orașului Sărmașu, Ioan Mocean, și directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat în această săptămână, la sediul Agenției, două contracte de finanțare nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro, având ca obiectiv îmbunătățirea vieții celor 7.000 de cetățeni ai Sărmașului.

Investițiile prevăd: construirea și dotarea Centrului Recreativ Sărmașu cu destinația de bază sportivă și de agrement - teren sportiv, reabilitarea și modernizarea a peste 5,4 km de străzi, înființarea și dotarea Creșei nr. 1 din Sărmașu prin reabilitarea și extinderea unui imobil existent, modernizarea spațiului public urban pe o lungime totală de 1,12 km și modernizarea zonelor pietonale aferente străzilor care vor fi reabilitate, pe o lungime totală de 906 ml. Finalizarea proiectelor este estimată pentru 2022.

Străzile care vor fi reabilitate/modernizate sunt: Dezrobirii, Dezrobirii-ramura, Viilor, Basa, Secția de Pompieri, Toamnei, 30 Decembrie, Vasile Goldiș-ramura, Fundătura Crișan. Cel de-al doilea proiect completează numărul de străzi reabilitate, prin modernizarea străzilor 1 Mai și 1 Mai-ramura, Salcâmilor, Păcii și Spicului.

În ce privește Centrul recreativ, acesta va cuprinde un bazin de înot și spații de agrement care se adresează tuturor locuitorilor orașului și satelor componente, putând fi folosit și de persoanele aflate în categoriile defavorizate ale populației (persoane cu handicap, vârstnici, bolnavi, persoane cu mulți copii, cu venituri reduse sau fără venit).

Întrucât la ora actuală orașul nu dispune de o creșă, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani nu au acces la educație timpurie, primăria orașului a decis să transforme o clădire existentă, care în prezent deține funcțiunea de grădiniță, în Creșa nr. 1 a orașului. (sursa și foto - adrcentru.ro)

Lasă un comentariu