ȘASE BLOCURI DIN LUDUȘ VOR FI REABILITATE DIN FONDURI EUROPENE

Distribuie pe:

Șase blocuri din orașul Luduș vor intra în curând în plin proces de reabilitare termică, cu fonduri nerambursabile REGIO, informează conducerea ADR Centru. Contractul de finanțare nerambursabilă a fost semnat luni, 10 iunie, de către primarul orașului Luduș, Ioan Cristian Moldovan, și de către directorul general al ADR Centru, Simion Crețu.

“Este cel de-al doilea contract de finanțare cu fonduri Regio 2014-2020, semnat de către administrația publică locală a orașului Luduș (...). Blocurile vechi, construite înainte de 1989, generează emisii ridicate de CO2, respective costuri ridicate de întreținere pentru locatari, or, la finalizarea acestui proiect, cei peste 200 de locatari vor beneficia de reducerea consumului de energie, a valorii de plată a facturilor, dar și de blocuri mai frumoase și ierni mai ușoare”, a declarat Simion Crețu.

Finalizarea proiectului este estimată de către primăria Luduș pentru 31 ianuarie 2021. Proiectul are o valoare totală de 5,4 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 3,1 milioane (60,00% din valoarea eligibilă a proiectului).

Cele șase blocuri care vor fi reabilitate sunt construite în perioada 1974-1986 și sunt amplasate pe străzile: Lăcrămioarei nr. 2, Bradului nr. 8, Independenței nr. 8, Garofiței nr. 3, Garofiței nr. 8 și B-dul 1 Decembrie 1918.

“Nevoia de implementare a acestui proiect pornește de la premisa că cele mai multe dintre acestea au fost construite cu prefabricate din beton, o tehnologie veche, cu eficiență energetică redusă, la care se adaugă și aspectul degradat al fațadelor, cu impact estetic negativ asupra comunității. Pierderile de energie cauzate de lipsa unor reglementări înseamnă pentru ludușeni costuri ridicate pentru asigurarea unui confort minim. Reabilitarea fațadelor acestor blocuri limitează pierderile lor, vor susține un mediu cu emisii mai scăzute de CO2 și, alături de celelalte proiecte pe care le derulăm, inclusiv cel de modernizare a parcului, vor contribui la imaginea unui oraș mai atrăgător, atât ca aspect, cât și ca potențial”, a declarat primarul orașului Luduș, potrivit sursei citate.

 

Lasă un comentariu