INDEMNIZAȚIE DE SPRIJIN DE 400 DE LEI LUNAR PENTRU COPII LUAȚI ÎN PLASAMENT

Distribuie pe:

Guvernul va acorda o indemnizație de sprijin de 400 de lei lunar pentru fiecare copil aflat în grija statului luat în plasament, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

“Aprobăm astăzi noi măsuri pentru a sprijini dezvoltarea serviciilor alternative de protecție a copiilor aflați în grija statului, astfel încât să se poată bucura de o mai bună îngrijire în case de tip familial. Pentru că România și-a asumat ca până la sfârșitul anului viitor să închidă instituțiile de tip vechi de îngrijire a copiilor, încurajăm plasamentul în familia extinsă sau la rude. Acordăm o indemnizație de sprijin de 400 de lei lunar pentru fiecare copil pentru a stimula implicarea celor care doresc să ia în îngrijire un copil separat de familie”, a afirmat Dăncilă, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că măsurile vizează și sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție socială.

“În acest sens, reglementăm obligația pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului să îi ajute în căutarea unui loc de muncă și a unui loc de cazare, să țină legătura cu ei timp de încă doi ani

după ce părăsesc sistemul de protecție socială. De asemenea, stabilim pentru acești tineri o indemnizație financiară mai mare de la valoarea unui salariu de bază minim brut pe țară, la valoarea a trei salarii minime brute”.

Lasă un comentariu