ÎNFIINȚAREA UNEI AGENȚII PENTRU CALITATEA ȘI MARKETINGUL PRODUSELOR AGROALIMENTARE

Distribuie pe:

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege pentru înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare, care are ca obiectiv creșterea numărului de sisteme de calitate recunoscute la nivel european pentru produsele agroalimentare românești și de certificare a produselor conform sistemelor de calitate facultative instituite la nivel național și european, în vederea promovării acestora.

Deputații au adoptat actul normativ cu 137 voturi “pentru”, 107 “împotrivă” și șase abțineri.

Agenția pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare se află în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Scopul înființării Agenției este de a promova obținerea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară și de a asigura un marketing corespunzător acestor produse.

Agenția exercită funcții de autoritate de stat în domeniul calității și marketingului produselor de calitate; de strategie, prin care asigură întocmirea și propunerea spre aprobare a strategiei pentru dezvoltarea sectorului produselor de calitate; de reprezentare, prin care asigură, în numele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentarea pe plan intern și extern, în domeniul său de activitate și în limitele stabilite de acesta.

Personalul Agenției este format din funcționari publici și personal contractual, angajați în conformitate cu legislația în vigoare. Atribuțiile și sarcinile personalului Agenției se stabilesc prin fișa postului, pe baza regulamentului de organizare și funcționare.

Salarizarea personalului Agenției se face conform prevederilor legale aplicabile fiecărei categorii de personal.

Conducerea executivă a Agenției se exercită de către un director general, numit prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

 

Lasă un comentariu