EUROSTAT ȘI INS AU ANUNȚAT CĂ AVEM A DOUA CEA MAI MARE CREȘTERE ECONOMICĂ DIN UE PE TRIMESTRUL I

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că investițiile au un rol esențial în dezvoltarea unei țări prin beneficiile rezultate pe piața muncii și prin facilitățile pe care le aduc zonelor unde sunt realizate, adăugând că Eurostat și Institutul Național de Statistică au anunțat recent că România are a doua cea mai mare creștere economică din UE pe primul trimestru al acestui an.

“Investițiile au un rol esențial în dezvoltarea unei țări prin beneficiile rezultate pe piața muncii, prin efectele de multiplicare și prin facilitățile pe care le aduc zonelor unde sunt realizate. 2019 este anul în care Guvernul acordă o atenție sporită proiectelor de dezvoltare a României, atât în plan local, regional și național. Datele oficiale confirmă creșterea investițiilor nete în economie în primul trimestru al acestui an cu 5,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. (...) România a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creșteri economice din UE. Eurostat și Institutul Național de Statistică ne-au dat recent din nou vești bune legate de creșterea PIB: avem a doua cea mai mare creștere economică din UE pe primul trimestru al acestui an. Este un avans sustenabil la care au contribuit aproape toate ramurile economiei”, a spus premierul la dezbaterea “Upgrade România: marile proiecte de investiții în 2019”.

Ea a adăugat că pentru anul 2019, avansul economic este estimat la 5,5% din PIB, în condițiile unui an agricol normal și al redresării sectorului serviciilor și investițiilor, iar în următorii doi ani creșterea economică se va baza îndeosebi pe investiții în sectoarele strategice din economie și care să dezvolte producția autohtonă.

Lasă un comentariu