ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN ,,COLIMATOR"! (161) VIZITA PAPEI FRANCISC I ÎN ROMÂNIA (III)

Distribuie pe:

„Toți reporterii au lăsat impresia unei transfigurări... Până mai ieri erau jurnaliști la televiziuni libere din România postdecembristă. Acum lucrau cu toții la Trustul de Presă al Vaticanului" (Ion Cristoiu, Evenimentul zilei).

Orchestrată în amănunt, fără ca vreun jurnalist să își pună întrebarea câți bani a costat Statul Român, vizita papei Francisc I în România a fost încă un prilej ca mass-media internă și externă să „lege informativ" Transilvania de minoritatea maghiară, să o „decupleze" abil de apartenența la România și, evident, să dea o nemaipomenită lovitură de imagine Bisericii Ortodoxe Române, supradimensionând evenimentul prin crearea unei emoții colective pe baza căreia papa este „văzut" în chip „mesianic", de mase umane căzute în idolatrie, ca un veritabil idol! De fapt, pentru generația Z, papa Francisc I este, dincolo de imaginea sa de ... „mântuitor" chiar și al celor necredincioși, un fel de megastar care are rolul de a întreține o atmosferă de concert, mondială, unde mulțumile dau buluc ca la o celebritate (s-a auzit, oare, de duhovnicul nostru modest Rafail Noica?)!

Ei bine, stimați cititori, „pioșenia" excesivă a reporterilor români, prin care ni s-a lăsat tuturor senzația că timp de 3 zile toată Țara s-a oprit la vizita papei Francisc I, nu a fost altceva decât o abdicare de la deontologia profesională, o nouă trădare a românilor printr-un deșănțat prozelitism menit să ne discrediteze mediatic credința noastră națională (conform recensământului din 2011, în România sunt 0,8% greco-catolici și 86,45% ortodocși)! Nu numai lipsa de obiectivitate, dar și nesinceritatea, i-a făcut pe ziariștii noștri „carmeliți" să „tacă mâlc" față de suferința martirică îndurată în Transilvania (datorită catolicilor) de românii ortodocși, să ne arate cât de duplicitari sunt (C. Prelipceanu, de la Digi TV, se arăta dezgustat de pelerinajele ortodoxe, dar la venirea papei admira mulțimea prezentă), să ne dezinformeze (televiziunile nu numai că nu au prezentat cadre largi, de sus, ci s-au mărginit și să ne spună că la Iași, unde erau prezente câteva zeci de mii de oameni, l-au întâmpinat pe papă... „peste 140.000 de români!", să ne „convingă" despre „modestia" (ostentativă) a papei Francisc I (nu s-a făcut nicio aluzie la faptul că papa locuiește într-un Palat, are 150 de servitori, o Bancă și... este flancat, în coloane oficiale, de mașini marca Tuareg etc.), să ne sugestioneze cât de „necivilizați" sunt pelerinii ortodocși (după evenimentul de la Blaj, au zis ceva de genul: „iată câtă curățenie!", „iată ce înseamnă civilizația catolică!") etc.

Cam așa au înțeles ziariștii români, deveniți peste noapte „goarnele" misionare ale Vaticanului, să reflecteze un eveniment prin care, „la greu", s-a lovit în (cum ne-a numit papa)... „frați"!

 

Lasă un comentariu