FESTIVITĂȚILE DE ÎNCHIDERE A ANULUI ȘCOLAR

Distribuie pe:

Ieri, 14 iunie, a sunat pentru ultima dată clopoțelul în anul școlar 2018-2019 pentru cei 73.774 de elevi din clasele 0-VII și IX-XI din învățământul de stat mureșean, conform datelor puse la dispoziție de prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. La festivitățile organizate în cele 167 de unități de învățământ din județul Mureș, alături de cadrele didactice și copii, au fost prezenți părinți, prieteni și rude, care le-au fost alături elevilor într-un moment emoționant al vieții de școlar, felicitându-i. După discursurile de rigoare, au fost premiați cei mai merituoși elevi, cărora li s-au oferit diplome și cărți.

A fost subliniat, totodată, și rolul important pe care îl au părinții (și nu numai) în îndrumarea copiilor mai mult spre efortul intelectual și mai puțin spre calculator, internet. Așa cum spunea Înalt Preasfințitul Părinte acad. dr. Irineu Ion Popa, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, “Rolul părinților și al căminului familial este determinant pentru vârsta copilăriei și a adolescenței. El trebuie să fie prin excelență un rol educațional. Lucrarea pedagogică corectă și înțeleaptă a părinților asupra sufletelor copiilor, încă de la cea mai fragedă vârstă, trebuie să pună bazele unei vieți întru Hristos, a singurei căi viabile și adevărate, pe care nicio furtună a vârstei tinere sau adulte nu o va mai putea clătina.”

După mult așteptata vacanță de vară, elevii vor relua cursurile luni, 9 septembrie, și vor încheia anul școlar în 12 iunie 2020.

Lasă un comentariu