A ÎNCEPUT VACANȚA DE VARĂ - GÂNDURI LA FINAL DE AN ȘCOLAR

Distribuie pe:

Știm că vă gândiți cu toții la vacanța de vară, la cele 12 săptămâni cu zile lungi și lipicioase, la înghețată și... binemeritata pauză de la exerciții, teme, testări, sau planificări, cataloage, ședințe și activități! În sfârșit, dragi părinți, ne eliberăm de provocarea pachetului pentru a doua zi! Pachetul-problemă: salamul e gustos, dar nu e sănătos (știm asta!), șunca, ah, ba e prea apoasă, ba are “ațe”, brânza se sfărâmă, cașcavalul e prea uscat, iar roșiile se zdrobesc. Mai e și pachetul-retur, intact din circumstanțe externe, care nu țin NICIODATĂ de proprietarul acestuia!

Anticipăm (cu bucurie) dispariția dimineților și trezitul la amiază (asta cu excepția “Școlii de vară”, din perioada 1-5 iulie 2019 / 5-9 august 2019), lipsa prosoapelor curate, ușile trântite de curent, hobby-urile de sezon și râsetele, multe râsete contagioase, care te molipsesc fără să cunoști motivul care le-a declanșat. Așteptăm cu emoție plecările în călătorii, dornici de aventuri și de a crea amintiri cu cei dragi, serile lungi pe care le vom petrece pe terasă, sorbind din socata preparată în casă, romanele pe care le vom citi până în zori, castelele de nisip, scoicile, prietenii și pozele, pe care le vom încărca pe rețelele de socializare. Vara este anotimpul suprem pentru că e timpul familiei și al recunoștinței, e timpul reiterării valorilor. Cele mai de preț lucruri în viață... nu sunt lucruri, ci oameni!

Mulțumiri Primăriei Târgu-Mureș

Doresc să adresez mulțumirile noastre sincere Primăriei municipiului Târgu-Mureș pentru sprijinul promp și permanent acordat instituției noastre și pentru buna colaborare cu departamentul Direcția Școli. În acest an școlar, din fondurile Primăriei au fost reabilitate complet două săli de clasă, băile elevilor și holurile instituției, iar Concursul Județean de limba engleză “Treasure Hunt”, organizat de școala noastră, aflat a cea de-a șasea ediție, a beneficiat de finanțare în valoare de 5.500 lei. Pentru bugetul instituției poate sumele alocate nu reprezintă decât o picătură într-un ocean, însă pentru noi sprijinul oferit reprezintă oceanul! Vă mulțumim!

Viața e o călătorie, nu o destinație

O călătorie uimitoare marcată de momente definitorii: adolescența, majoratul, căsătoria, pensionarea. Fiecare își are specificul ei, cu preocupări, realizări și proiecte de viitor. Momentul pensionării însă reprezintă o încununare a tuturor celorlalte etape, un bilanț al unei activități profesionale, familiale și sociale.

Au ajuns la capăt de linie și se vor îmbarca în trenul numit PENSIONARE trei dintre colegii noștri, cărora le mulțumim pentru că au optat să călătorească atât de departe cu noi, colegii de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”: doamna educatoare ELENA BOARIU, dl învățător PRECUP GHEORGHE și dl prof. DETEȘAN AUREL. Nu cu mult timp în urmă v-ați luat “la revedere” de la fiii și fiicele dumnevoastră. Casa a rămas pustie și goală, însă vocile cristaline ale elevilor v-au umplut sufletele în fiecare dimineață. Acum vă luați “la revedere” și de la ei. Și, chiar dacă aveți lacrimi în ochi, sunteți norocoși pentru că aveți acel CEVA ce face despărțirea atât de grea! Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dăruiască zile senine, precum cerul vara! Sperăm să vă bucurați de fiecare zi de pensionare! Vă felicităm că ați ajuns în acest moment al vieții și vă dorim odihnă plăcută și o vară de vis alături de cei dragi!

Dăruire, implicare și profesionalism

Știm cât de important e primul contact al copilului cu școala și mulțumim doamnelor învățătoare (clasa pregătitoare A - Bucșa Cristina, clasa pregătitoare B - Covaciu Claudia și clasa pregătitoare C - Pázsint Györgyi) pentru răbdarea și căldura cu care au îndrumat pașii micuților școlari în acest prim an.

Mulțumesc, de altfel, întregului corp profesoral al școlii noastre pentru dăruire, implicare și profesionalism, pentru că nu ați renunțat, deși erați copleșiți de povara sarcinilor de serviciu și a grijilor de acasă, pentru că ați întins o mână de ajutor sau ați împrumutat un umăr unui coleg, pentru sfatul bun sau îmbrățișarea caldă, pentru că v-ați trezit mai devreme sau v-ați culcat mai târziu, MULȚUMESC pentru “familia” ,,Tudor Vladimirescu”!

Mulțumesc, dragii noștri elevi, că ați rezistat eroic azi și că ați făcut față cu brio anului școlar 2018-2019. Vă mulțumim, stimați părinți, pentru că ne-ați încredințat cel mai de preț bun al dumneavoastră spre modelare și dezvoltare. Nu în ultimul rând, mulțumim din suflet Asociației “Tudor 20” pentru sprijinul finaciar acordat în premierea rezultatelor deosebite obținute de elevii noștri la olimpiadele și concursurile naționale de excelență.

Cele 12 provocări ale vacanței

În semn de recunoștință sau, poate, pentru că îmi fac griji că veți sta prea mult pe telefon sau vă veți plictisi în cele 12 săptămâni de repaus, v-am pregătit o “licoare magică” cu 12 provocări, câte una pentru fiecare săptămână de inactivitate. La câte provocări veți răspunde? [P1. Privește apusul. Dormi în aer liber, sub cerul înstelat (poate într-un hamac pe balcon!) P2 - Deschide o sticlă de șampanie și savureaz-o cu cineva drag. Împărtășiți gânduri și / sau sentimente! P3 - Încearcă fructe la grătar. Pune jumătăți de piersică pe grătarul încins. Sunt un deliciu! P4 - Renunță la internet, TV, telefon, radio etc pentru 24 de ore. P5 - Petrece o zi întreagă desculț. Plimbă-te în natură (iarbă, nisip, pietre etc.) P6 - Dansează în ploaie cu cineva drag sau stropiți-vă cu furtunul. Poate inițiați o bătaie cu baloane umplute cu apă. P7 - Fă o plimbare prin pădure sau du-te la cules de mure (sau de ciuperci!) P8 - Contactează o persoană dragă din trecutul tău cu care nu ai vorbit de ceva vreme. Trimite-i o carte poștală dintr-un loc în care vei călători. P9 - Du-te la pescuit sau... învață să pescuiești. Poate faci un picnic pe malul unui râu. P10 - Fă un act de caritate sau de voluntariat (donează sânge, gătește pentru masa săracilor, participă la Color Run etc.) P11 - Fii turist în propriul tău oraș. Descoperă un loc pe care nu l-ai vizitat. P12 - Fă un puzzle de 1.000 de piese sau citește o 1.000 de pagini.] Sper să văd listele dvs. bifate în întregime la toamnă!

 

Lasă un comentariu