TEAMA DE MEDIC NE RIDICĂ TENSIUNEA ARTERIALĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Facultatea de Medicină a Universității Penn Perelman din Pennsylvania, citați de descopera.ro, susțin că pacienții care suferă de așa-zisa hipertensiune arterială, provocată de halatele albe, și nu iau tratament, au un risc de infarct de două ori mai mare decât cei sănătoși.

“Acești pacienți manifestă tensiune arterială mare în cabinetul medicului, dar nu și atunci când și-o măsoară singuri acasă. Tensiunea arterială se referă la presiunea sângelui în vene, artere și capilare și nu poate depăși o presiune sistolică (din vasele se sânge) de 130, respectiv o presiune diastolică de 90 (în timpul activității de repaus al inimii).

În cercetarea noastră, am efectuat metanaliza a 27 de studii, cu date a peste 64.000 de pacienți din SUA, Europa și Asia și am ajuns la concluzia că cei care prezentau tensiune arterială crescută, când li se lua tensiunea în cabinetul doctorilor, nu sunt de fapt sănătoși, având un risc crescut să dezvolte o boală de inimă (36%), să moară mai de tineri (33%), respectiv să moară din cauza unei boli de inimă (10,9%), dacă nu iau tratament.

Pacienții care aveau, în medie, 55 de ani sau mai mult, precum și cei cu boli cardiovasculare, s-au încadrat mult mai clar în riscurile enumerate.

Pacienții cu tensiune oscilantă, cei cu tensiune provocată de halatele albe, dar care luau tratament, nu au prezentat risc crescut de a dezvolta o boală de inimă sau de moarte timpurie.

Recomandăm schimbări în stilul de viață, inclusiv o dietă îmbunătățită, exerciții fizice, slăbit, reducerea consumului de alcool și renunțarea la fumat, în cazul tuturor pacienților descoperiți cu hipertensiune, care apare doar în cabinetele medicilor.

Aceasta nu este benignă mai ales în cazul pacienților de la 55 de ani în sus, a acelora care au istoric de boli de inimă, de boli renale cronice sau care suferă de diabet. Deși riscul nu e la fel de ridicat precum în cazul celor cu hipertensiune arterială susținută, nu e nici unul scăzut, ci undeva la mijloc”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu