ING. TIBERIU SBÂRCEA, LA 80 DE ANI

Distribuie pe:

Un specialist agricol, unul din elitele agricultorilor mureșeni, care, și la vârsta de 80 de ani, își practică cu succes nobila meserie de inginer agronom, ing. TIBERIU SBÂRCEA s-a născut în localitatea Josenii Bărgăului, județul Bistrița, la 19 iunie 1939. Școala primară o face în localitatea natală și Liceul “George Coșbuc” din Năsăud.

În 1963 a absolvit Facultatea de Agronomie din cadrul Universității Agricole din Cluj-Napoca. O perioadă a lucrat la fosta CAP Șerbeni, în calitate de inginer șef. Din 1975 a fost director la IAS Batoș, unde s-a implicat direct la înființarea plantațiilor pomicole.

După evenimentele din 1989 a fost directorul Agrocoop Târgu-Mureș, CLF Târgu-Mureș, vicepreședinte la Consiliul Județean Mureș, deputat în Parlamentul României. Este membru fondator al Societății Agricultorilor Mureșeni, Societății Horticultorilor Filiala Mureș, Societatea Patriotică “Avram Iancu” din Târgu-Mureș.

În prezent este administratorul unei societăți agricole care exploatează 500 de hectare, fiind un creștin practicant și familist fericit.

Agricultorii mureșeni îi transmit, la acest ceas aniversar, un sincer și călduros “LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE!”

Lasă un comentariu