KELEMEN HUNOR A SEMNAT INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ EUROPEANĂ PRIVIND EGALITATEA REGIUNILOR NAȚIONALE

Distribuie pe:

La începutul lunii mai, partidele maghiare din România au decis să susțină inițiativa Consiliului Național Secuiesc (CNS) privind egalitatea regiunilor naționale și să strângă semnături pentru succesul acesteia. UDMR a promis colectarea a 200-250.000 de semnături, notează MTI.

Inițiatorii au propus Uniunii Europene să acorde o atenție deosebită, în politica de coeziune, regiunilor care se disting prin caracteristici naționale, etnice, culturale, religioase și lingvistice față de regiunile care le înconjoară.

Liderul UDMR a precizat că Inițiativa cetățenească europeană Minority SafePack, lansată de formațiunea pe care o conduce și dusă la bun sfârșit alături de Uniunea Federală a Naționalităților Europene (FUEN), a creat un precedent în Europa, datorită căruia, astăzi, se poate vorbi, practic, despre două inițiative europene cetățenești de succes, care au pornit din Transilvania și care încearcă să aducă soluții la problemele maghiarilor transilvăneni. El a mai precizat că orice inițiativă care favorizează comunitatea maghiară din Transilvania trebuie susținută.

Inițiativa lansată de CNS trebuie să fie sprijinită de 1 milion de cetățeni din 7 țări, până la data de 6 mai 2020, pentru a ajunge pe masa Comisiei Europene.

 

Lasă un comentariu