NATURA, CEL MAI BUN MEDICAMENT

Distribuie pe:

Activitățile făcute în natură ne îmbunătățesc starea de sănătate și ne cresc nivelul de fericire, susțin cercetătorii britanici de la Universitatea Exeter, citați de descopera.ro.

“Studiul nostru a fost efectuat prin analiza a 20.000 de oameni, constatând că cei care petrec câteva ore pe săptămână în natură au șanse de 59% să aibă o stare de sănătate mai bună și cu 23% mai multe șanse să fie satisfăcuți cu viața pe care o au.

Două ore pe săptămână este un scop ușor de atins pentru majoritatea oamenilor, mai ales că poate fi îndeplinit pe parcursul unei săptămâni întregi.

Nu contează dacă faci doar câteva plimbări scurte sau preferi să petreci o oră întreagă în parc, contează să își petreci timpul în natură.

Timpul petrecut în aer liber ajută la diminuarea nivelului de sters și a tensiunii arteriale, însă, până la publicarea acestor rezultate, nu se știa care este perioada de timp necesară pentru a avea efecte pozitive.

În consecință, medicii ar trebui să își încurajeze pacienții să petreacă mai mult timp în aer liber, în natură. De asemenea, atunci când ne petrecem timpul în natură avem șanse mai mari să avem o stare de spirit bună, să medităm asupra vieții și să ne îmbunătățim relațiile personale”, ne asigură specialiștii britanici.

Lasă un comentariu