EXCLUDEREA MICULUI DEJUN, RISC CRESCUT DE ATAC CEREBRAL SAU DE CORD

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Iowa, citați de descopera.ro, susțin că oamenii care nu mănâncă micul dejun sunt de două ori mai predispuși riscului de a suferi un atac cerebral sau de cord.

“Rezultatele noastre au fost obținute prin studierea a 6.000 de participanți, cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani, care nu aveau probleme cardiovasculare sau cancer.

Aceștia au fost întrebați cât de des mănâncă micul dejun, iar posibilitățile de răspuns erau următoarele: în fiecare zi, în unele zile, rar și niciodată.

Participanții care nu consumau niciodată micul dejun aveau un risc cu 87% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară, cu rată mare a mortalității față de cei care îl consumau în fiecare zi.

Am constatat că atunci când sari peste micul dejun au loc schimbări ale apetitului, tensiunea crește, iar nivelul de colesterol se schimbă într-un mod negativ. Considerăm acest aspect ca pe un marker comportamental, al unui stil de viață nesănătos.

Bolile cardiace reprezintă cauza principală a celor mai multe decese la nivel global, și anume 15,2 milioane în 2016 comparativ cu 12 milioane în 2000”, atrag atenția experții americani.

Lasă un comentariu