LA RÂCIU, ZIUA OLIMPICĂ

Distribuie pe:

Sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 8, Academia Olimpică Română, filiala Mureș, în colaborare cu Primăria și Consiliul local Râciu, Mureș Runners, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, UMFST Bike Days și VeloPrieteni organizează Ziua Olimpică. Se va sărbători olimpismul, puntea de legătură între sport, cultură și educație. De ani de zile, sute de mii de oameni, reuniți de către Comitetele Olimpice Naționale de pe Mapamond, marchează Ziua Olimpică Mondială prin desfășurarea Cursei Olimpice. Aceasta reprezintă un îndemn pentru toată lumea, indiferent de vârstă, sex sau abilități sportive, la mișcare, dar și la descoperirea semnificației sportului și valorilor lui. Reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român vor pregăti tricouri și diplome pentru participanți, spunea lector univ. Elena VLAS, director al Academiei Olimpice Române, filiala Mureș. Domnia sa adăuga și că invitat special va fi Dănuț Borbil, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Skandenberg (demonstrație de skandenberg).

Evenimentul, realizat la inițiativa lui Ciprian BELEAN, consilier local în Consiliul local al comunei Râciu și membru al Academiei Olimpice Române, filiala Mureș, este dedicat atât alergătorilor amatori, cât și celor pasionați de sportul pe două roți. Pentru cei interesați să participe se recomandă condiție fizică și echipament adecvat pentru parcurgerea a 25 de km, respectiv 5 km, bicicletă în stare bună de funcționare și cască (obligatoriu).

Conform organizatorilor, acțiunea debutează la ora 8, cu întâlnirea participanților (la târgul săptămânal de la Râciu). După scurta ședință tehnică urmează startul și parcurgerea traseului din comuna Râciu pe bicicletă sau în alergare (aprox. 25 km, asfalt și piatră). UMFST Bike Days pune la dispoziția concurenților aproximativ 20 de biciclete.

De la ora 10 și până la 10.30 se pot face înscrieri la Crosul Ziua Olimpică Râciu (5 km), al cărui start e programat la ora 11. Ceremonialul olimpic și premierea (ridicarea steagului olimpic, intonarea imnului olimpic, prezentarea mesajului olimpic) va avea loc de la ora 12.

Nu vor lipsi nici momentele artistice: demonstrație de dartz, desene pe asfalt cu tema ,,Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”, expunerea lucrărilor de arte plastice pentru concursul național cu tema ,,Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”, expunerea lucrărilor de literatură realizate pentru concursul național cu tema ,,Un condei numit Fair-Play și jurnalism sportiv”.

Lasă un comentariu