LA 103 ANI, O BUNICUȚĂ DIN AMERICA BATE RECORDUL LA PROBA DE ALERGARE!

Distribuie pe:

Julia Hawkins, o americancă în vârstă de 103 ani, a fost supranumită “Uraganul”, după ce, în 2017, a stabilit recordul de viteză în proba de alergare de 100 de metri, rezervată concurenților cu vârste de peste 100 de ani.

Succesul a ambiționat-o să fie mai bună, iar în acest an, Julia a cucerit medalia de aur, atât în proba de 50 de metri, cât și în cea de 100 de metri.

“Sunt încântată că am făcut ce am făcut, dar nu am reușit să fiu la fel de bună așa cum am mai fost acum doi ani. Nu știu dacă din cauză că sunt mai bătrână sau din cauza atmosferei”, a declarat Julia Hawkins pentru emisiunea “Good Morning America” de la ABC, citată de mediafax.ro.

Născută în 1916, în Wisconsin, Julia are patru copii, trei nepoți și trei strănepoți. Ea a început să facă sport după ce s-a pensionat, participând la curse de ciclism, unde a cucerit mai multe titluri.

De alergare, s-a apucat la 100 de ani, atunci când probele de mountain biking au devenit prea solicitante pentru vârsta sa.

Pentru longevitatea de care se bucură, Julia are o explicație simplă: “Caut să rămân ocupată. Mă mișc. Nu fac vreun exercițiu anume. Obișnuiam înainte, dar acum nu cred că îmi mai trebuie. Întotdeauna am avut grijă ce mănânc, mănânc sănătos și îmi mențin greutatea la un anumit nivel”.

Cea mai mare parte din activi-tatea fizică o face îngrijind grădina casei sale din Louisiana.

La 103 ani, cea mai în vârstă alergătoare din America nu își face planuri și caută să se bucure din plin de fiecare zi. Întrebată ce obiectiv are pentru următoarea cursă, ea se mulțumește să spună cu înțelepciune: “Niciodată nu poți să știi. Când ai 103 ani, fiecare zi e un miracol. Continui să mă ridic și să fiu aici”.

Lasă un comentariu